hv_193_usnghv_193_usnghttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=595NOREX 2019Nå gjennomføres den 46. utvekslingen mellom Heimevernet og US National Guard./media/PubImages/Halvsirkel NOREX 2018.jpg

 

 


Heimevernet gjennomfører i perioden 4. til 21. februar den 46. NOREX-utvekslingen (Norwegian exchange) mellom Heimevernet og National Guard i Camp Ripley, Minnesota, USA. Hensikten er å styrke den allerede tette politiske og militære kontakten mellom det norske Heimevernet og Minnesota National Guard. 

Den norske NOREX-kontigenten i 2019 består av totalt 105 deltakere, fordelt mellom innsatssoldater og HV-ungdom fra hele Norge. Samtidig kommer rundt 100 National Guard-soldater til Værnes.

Norske HV-soldater og HV-ungdommer drar til Minnesota for å lære hvordan amerikanerne opererer og å bruke amerikansk utstyr. Amerikanske "HV-soldater" drar til Norge for å lære å overleve i norsk natur. 

I 46 år har norske og amerikanske HV-soldater lært av hverandre. 

Norge som nasjon legger vekt på å opprettholde det tette samarbeidet mellom våre to land og ta vare på vår felles historie. 

HV bidrar til dette gjennom den årlige utvekslingen med Minnesota National Guard. Denne utvekslingen bygger gjensidig militær forståelse som gir oss bedre soldater - på begge sider.


Kontaktinfo: 

Presse- og informasjonsbefal Jonny Karlsen, 

Mobil: 476 09 936

E-post: piokarlsen@gmail.com