hv_193_usnghv_193_usnghttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=595NOREX 2018I sommer gjennomføres den 45. utvekslingen mellom Heimevernet og US National Guard./media/PubImages/Halvsirkel NOREX 2018.jpg

 

 


I år gjennomføres den 45. utvekslingen mellom Heimevernet og National Guard. Heimevernsungdom (HVU) og innsatsstyrkesoldater (ISTY) deltar på utvekslingen.
​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Årlig gjennomfører Heimevernet en utveksling med amerikanske National Guard. I 2018 skjer utvekslingen på sommeren. Denne NOREX-utvekslingen (les: Norwegian exchange) har nå foregått i hele 45 år.


NOREX 2018 utvekslingen pågår 12. - 26. juni.
Norge sender ca 100 soldater til Minnesota i USA
USA sender ca 100 soldater til Værnes i Norge


Camp Ripley i Minnesota

I 2018 reiser ca 100 personer fra Heimevernet til Camp Ripley i Minnesota. Den er fordelt mellom innsatssoldater og HV-ungdom og fra hele Norge.
 
Sjef HV vil at også fremtidens utvekslinger skal fordeles også blant områdesoldater og ikke bare Heimevernsungdommer og Innsatsstyrkesoldater.

– Det er fire årsaker som kan forklare hvorfor NOREX er en viktig utveksling for oss, sier Raabye og forklarer:

– Det er rent strategisk Norges forhold til USA, det er politisk på grunn av de tette politiske kontaktene i Minnesota  og Norge. 

Det er militært fordi vi har knyttet sterke bånd mellom det norske Heimevernet og Minnesota National Guard og så er det vennskap og sosialt samarbeid, som også er den fjerde komponenten.
 

Kunnskapsutbytte

I 2018 er det 13. gangen innsatsstykesoldater deltar på NOREX-utvekslingen. 
 
Til Norge kommer tilsvarende antall amerikanske soldater for innføring i norsk overlevingstrening hvor de får innføring i Norske våpen og hvordan finne mat i kystsonen.


Både media og soldater kan kontakte vårt presse og informasjonstema for mer informasjon.

SEND E-POST