Ny beret HVNy beret HVhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FH3B2375.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8486NY BERET: Dette er den nye mørkegrå bereten som skal gis ut til alle i HV.
GIHV med ny beretGIHV med ny berethttp://forsvaret.no/media/PubImages/160914_HVNETT_1 beretsak.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8484ULVEGRÅ: Sjef HV taler med den nye ulvegrå bereten på hodet. Soldatene i bakgrunnen har den den ”gamle” bereten som er lysere. Bildet er fra et tidligere besøk i HV-12.

Ny beret til alle

Frem til i dag har HV-soldaten brukt mange forskjellige hodeplagg, men om ikke lenge får alle ny mørkegrå beret. 

​​​​​- Fargen jeg har gått for er en mørkegrå farge som gir assosiasjoner til feltluen fra krigens dager, sier Sjef Heimevernet Tor Rune Raabye. Bereten med HV-merket har stor symbolverdi og er en viktig del av uniformen til soldatene. Frem til nå har heimevernssoldaten i all hovedsak brukt hodeplagg fra Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret.

​​​Liten kostnad

På Heimevernets facebooksider er det flere som har uttalt seg kritisk til at HV skal bruke penger på nye bereter all den tid organisasjonen skal spare penger.

- Bestillingen som nå er lagt inn tilsier at hver beret vil koste omlag 100 kroner per stykk, sier kommunikasjonssjef i HV-staben, Nils Arne Skaret.

- Bereten skal bidra til avdelingsstolthet og vil på sikt være et kjennemerke på Heimevernet. Samtidig er det viktig at HV-soldatene kan kle seg likt, sier han.

To farger

Frem til i dag har HV hatt en beret i lys grå farge som blir brukt hovedsakelig av befal og innsatsstyrke. Noen HV-områder vil i første omgang motta den "gamle" varianten med lysere gråfarge.

- Alle skal​​ få den mørkegrå bereten etter hvert. Det viktigste er at vi på sikt får et enhetlig hodeplagg for Heimevernet, sier Skaret.​

Publisert 15. januar 2017 17:03. av Hans Kristian Bergan. Sist oppdatert 15. januar 2017 17:04.