100% skarpt øvelse

Over 200 soldater fra innsatsstyrke Bjørn West deltok på skyteøvelsen på Mjølfjell skytefelt, i nærheten av Voss. Området gir mulighet til å bruke alle type avdelingsvåpen, alt i fra håndvåpen til bombekastere og artilleri.
- Det spesielle med denne type øvelse er at vi kun bruker skarp ammunisjon. Dette gir soldatene erfaringen som er nødvendig om det verst tenkelige skulle skje, forklarer nestkommanderende og øvingsleder Roald Carlsen.

Forsvarlig og sikkert

- Vi følger sikkerhetsreglementet etter punkt og prikke. Vi har aldri hatt skader i forbindelse med bruk av skarp ammunisjon.  En av grunnene er oppbygningen av øvelsen. Først så skyter hver enkelt med avdelingsvåpenet, så går de over til lag og troppstrening. Progresjonen soldatene får i løpet av treningen gjør at det er forsvarlig og sikkert å bruke skarp ammunisjon.  Da er soldatene og vi tryggere, utdyper han.
 


Utbytte

Under øvelsen deltok alle troppene til Bjørn West.  Alt i fra innsatstropp, sanitetstropp, jegertropp, skarpskyttertropp og stabsstøttetropp. Sistnevnte bidro til at soldatene fikk mest mulig utbytte av øvelsen.

- Vi brukte staben som veiledere, sikkerhetskontrollører og instruktører slik at vi fikk gitt best mulig tilbakemeldinger til soldatene, legger Carlsen til.

Praktisk øvelse

Nettopp tilbakemeldingene som ble gitt  til soldatene gjør at progresjonen på øvelsen ble stor. – Vi fokuserer på å ha praktiske øvelser hvor vi stopper opp underveis og ga soldatene tilbakemeldinger. Allerede på neste runde ser vi progresjonen,  så læringsutbytte har vært stort, avslutter øvingslederen.
Publisert 1. juli 2014 11:02..