HVULK: Overlegen seier for trønder-ungdom

HEISTADMOEN: I helgen forsvarte ti ungdommer fra Trøndelag heimevernsdistrikt seiersrekken på to år i heimevernsungdommens landskonkurranse (HVULK). Konkurransen ansees som NM i militær idrett for ungdom.
Totalt 104 deltakere fordelt på 13 lag deltok i «heimevernsungdommens landskonkurranse». Konkurransen ble arrangert helgen 20. - 22. juni på Heistadmoen militærleir rett utenfor Kongsberg.

Deltakerne er med i «heimevernsungdommen», et gratis aktivitetstilbud Forsvaret tilbyr alle i alderen 16-21 år. Det ble konkurrert i infanteriløp, skyting, passering av vassdrag, ferdighetskonkuranser, staffet og skogsløp med skyting.
 

Trine Norset (18) og Thomander Blichfeldt (18) er to av ungdommene som ble valgt ut til å representere Trøndelag heimevernsdistrikt i konkurransen.

 

Samarbeid er nøkkelen til seier

- Å vinne er utrolig stort. Det var deilig å høre at vi hadde vunnet. Vi har trent hardt for dette, jeg tror vi vant på grunn av samholdet i laget. Jeg er veldig stolt, og reiser tilbake til Trondheim med stor selvtillit, smiler Thomander fra Trondheim.
 
Trine nikker ivrig, og legger til: - Vi kjenner hverandres styrker og svakheter. For meg var det veldig stort å få seierspokalen. Jeg er jente, og kan ikke løpe like raskt som guttene. Noen ganger er det tungt, men de støtter meg alltid.
 
- Bortsett fra at laget vant er jeg mest fornøyd med skytingen, der gjorde jeg det veldig bra, sier Thomander.
 
- Jeg er veldig stolt over granatkastingen min. Jeg ble beste jente, gliser Trine.


Her mottar Trine Norset premien sin under HVULK 2014. Foto: Mattis WennemoHer mottar Trine Norset premien sin under HVULK 2014. Foto: Mattis Wennemo
 

Vil jobbe i Forsvaret

Både Trine og Thomander ønsker en videre karriere i Forsvaret.
- Heimevernsungdommen har gitt meg en smakebit på Forsvaret, og jeg er ikke i tvil om at jeg skal søke befalsskole. Jeg trives ute i skogen og jeg liker fysisk aktivitet, sier Trine.
 
- Samme her. Jeg anbefaler alle å prøve å bli med i heimevernsungdommen, nikker Thomander.

Thomander Blichfeldt fra HV-ungdommen i HV-12, Trøndelag. Foto: Mattis WennemoThomander Blichfeldt fra HV-ungdommen i HV-12, Trøndelag. Foto: Mattis Wennemo
 

Sosialt og sunt miljø

Kaptein Geir Jacob Strand (46) har hatt det overordnede ansvaret for landskonkurransen i fem år. Strand mener konkurransen er en god og trygg arena for ungdom.
 
- Lagene kommer fra hele Norge. I tillegg har vi hatt besøk fra et svenskt lag og et lag fra Estland. De er alle svært motiverte og har et upåklagelig engasjement. Vi ser at vennskapsbånd i mellom de ulike lagene fort blir knyttet. Jeg ønsker å forsikre alle om at landskonkurransen blir gjennomført med et stort fokus på sikkerhet, smiler Strand.
 
- Heimevernsungdommen er en ypperlig platform for å aktivisere ungdom. Vi ser at igjennom aktiviteter og prøvelser blir lagfølelse, mestringsfølelse og lederegenskaper dyrket frem hos ungdommene. I tillegg tilfører det Forsvaret mye. Vi ser at mange heimevernsungdommer fortsetter en videre karriere i Forsvaret, avslutter Geir Jacob Strand.
 
Publisert 23. juni 2014 13:41..