Motiverende oppdrag

Bergenhus Heimevernsdistrikt 09s innsatsstyrke, Bjørn West, ble satt opp på Ulven leir i helga, og var søndag kveld klar for oppdragsløsning under FOA IV – Forsvarets felles trenings- og øvingsperiode 4.
Bjørn West har totalt 177 soldater inne under øvelsen. Innsatsstyrken løser oppdrag i hele øvelsesområdet, som innbefatter Bergen og omegn – med spesiell tyngde på Sotra.
 
- Det er en ny setting for oss å øve med så store deler av Hæren rundt oss. At vi nå øver med dem gjør at i hvert fall jeg føler at vi er en del av noe større, sier sersjant Anders Stamneshagen, som er lagfører i en av innsatstroppene, med bakgrunn fra HVUB og sivil utdanning fra BI.
 
Sersjant Anders Stamneshagen brifer opp laget sitt.Sersjant Anders Stamneshagen brifer opp laget sitt.
Da vi møtte ham og laget hans mandag ettermiddag, hadde de hatt det rolig så langt under øvelsen, men det var et oppdrag under utvikling som skulle løses sammen med Marinejegerkommandoen. Mens de ventet på oppdrag kjørte de stridsdriller.

- Action må vi ha. Skal vi forbedre oss, er det viktig at vi får trent. Og vi er avhengige av et godt markørspill, mener Stamneshagen.
 
Selv om det så langt hadde vært rolig for Stamneshagen & co., forteller nestkommanderende i innsatsstyrken, kaptein Roald Carlsen, at Bjørn West i løpet av dagen blant annet har lokalisert, isolert og bekjempet åtte personer, mens QRF-en forberedte en aksjon sammen med Marinejegerkommandoen.

- Jeg synes vi under denne øvelsen får motiverende type oppdrag, sier Carlsen, som heller ikke har latt seg skremme av nedbørsmengdene de siste dagene.

- Vi har godt utstyr og topp motiverte folk, sier kapteinen.
Innsatsstyrke Bjørn West er med på øvelsen til og med torsdag 21. november.
Publisert 18. desember 2014 19:35..