NOREX US fortsetter

Det har gått en uke siden 59 Heimevernsungdom møtte opp på Værnes for å delta på den årlige NOREX utvekslingen til USA. Mye av tiden har gått med til forberedelser og reising, men ungdommene har allikevel funnet seg godt til rette i Statene.
Erik Rolf Johnsen og Karen Lian er to av de norske HV-ungdommene i USA. De er begge meget positive til programmet, og har mange lovord å si om utvekslingen.

- Vi har allerede fått opplevd utrolig mye, forteller Lian fornøyd. – Vi lærer mye, og har til og med fått prøvd en bilkrasjsimulator. Det skjer noe hele tiden. Også Johnsen sitter igjen med flere gode opplevelser etter den første uken på utveksling. – Det er kjempespennende, konstaterer han. – Det er god stemning, og vi har blitt kjent med HV-ungdom fra hele Norge.

Erik Rolf Johnsen (t.v.) og Karen Lian føler begge de har stort utbytte av utvekslingen.Erik Rolf Johnsen (t.v) og Karen Lian føler begge de har stort utbytte av utvekslingen.

Om fellesskapet ungdommene opplever på turen, finnes det heller ingen vonde ord. – Fellesskapet er veldig bra, og hvert platoon (lag) har alle blitt sammenspleisede gjenger, opplyser Lian videre. Både hun og Johnsen er med i «Red Platoon,» som er et av tre lag ungdommene har blitt delt inn i på turen – hvor de andre to er blått og hvitt. Lagene blir satt opp mot hverandre i konkurranser under utvekslingen, og omsider skal en vinner kåres.

Ungdommene har blitt delt inn i tre lag, som stilles opp mot hverandre i  konkurranser, før en vinner blir kåret.Ungdommene har blitt delt inn i tre lag, som stilles opp mot hverandre i konkurranser.

Rent faglig føler også begge ungdommene at de får igjen mye. – Vi lærer mye av hvilke metoder amerikanerne bruker, og mye av det funker vel så bra som det vi gjør i Norge, forteller Johnsen alvorlig, og Lian supplerer han: - Vi kommer nok til å sitte igjen med mye ny kunnskap. Vi lærer masse og får innsikt i noe som få andre gjør.

Utvekslingen foregår i 17 dager, og avsluttes torsdag 23. februar.


​​​​​​
Publisert 14. februar 2012 09:57..