Når pappa er i felt

HV-soldat Steffen Kjølstad synes mottakelsen han får når han kommer hjem etter øvelse veier opp for å måtte dra fra familien.
Steffen Kjølstad var sist inne til tjeneste i 2011, nå er han tilbake i grønt og trener i Grønland  HV-område, HV-02.

Kjipt at pappa må dra
Kjølstad trives godt på HV-treninger, men synes det er litt utfordrende med tanke på familien.

– Jeg har en sønn på fire år som synes det er kjedelig at pappa må dra. Men det er veldig gøy når gjensynsgleden blir såpass stor når jeg kommer hjem, forteller han.
Kona er heller ikke alltid like begeistret over at mannen i huset forsvinner, likevel forstår hun at dette er nødvendig.

– Selv om hun ikke synes det er gøy at jeg må dra, vet hun at jeg koser meg når jeg først er inne, smiler han.

Kjentfolk
På en HV-trening er sjansen stor for at du møter noen du kjenner.

– Jeg møtte faktisk en jeg var sammen med i førstegangstjenesten. Vi var begge grensejegere på grensa til Russland i 97/98. Plutselig var vi på samme lag under forrige øvelse, så det var gøy å se ham igjen, forteller Kjølstad.

Som grensejeger ble Kjølstad en god felt-soldat.

– Jeg hadde vel rundt 90 feltdøgn.  Jeg «hatet» livet litt da, men nå ser jeg kun positivt tilbake på det. Jeg har blitt glad i å være i skogen. Dessverre deler ikke kona samme gleden, men når junior blir litt eldre skal jeg ta med begge ut i skog og mark slik at de får oppleve hvor flott det egentlig er, smiler han.

Perfekt vinterdag
Det er forskjellige meninger rundt hva som er best av sommer- og vinterøvelser. Enkelte liker sol og varme, mens andre foretrekker at det er kjøligere og færre insekter. Kjølstad trives best en vakker vinterdag.

– Jeg synes både sommer- og vinterøvelser er gøy. Høst og regn er nok det jeg setter minst pris på. Vinterdager som dette gjør at det er helt perfekt å være her, sier han og ser opp mot den skyfrie himmelen. 

Kjølstad er en av ca. 5000 som liker Heimevernet på Facebook. Bli en av dem du også!
Publisert 11. april 2013 19:45..