Ni timers caseløype

Heimevernets opptak til befalsskole går mot slutten, men det betyr ikke at blodslitet blir mindre. 

På tirsdag gjennomførte kandidatene en caseløype bestående av syv poster. Kun ved hjelp av kart og kompass skulle de komme seg fra sted til sted. Bærende på en vannkanne, et knappetelt samt full pakning satte lagene av gårde. Det var om å gjøre å gjennomføre på kortest tid.

På første post skulle laget ta 50 pushups gange antallet de var i gruppa. De fleste lag besto av seks til åtte personer, resultatet ble derfor noen hundre armhevninger.På første post skulle laget ta 50 pushups gange antallet de var i gruppa. De fleste lag besto av seks til åtte personer, resultatet ble derfor noen hundre armhevninger

Som Lars Monsen

Pushupene gikk unna, og traskingen fortsatte inn i de dype skoger. På neste post skulle teltet kneppes og primusen fyres, fortest mulig. Ikke før det hele var oppe, skulle det rett ned igjen.

Så var det tid for pulk. En på laget måtte leke skadet og ligge oppi, mens de andre seks dro. Det var slutt på brøyta vei og kandidatene gikk over i ulendt terreng, noe som viste seg å være å være en dårlig kombinasjon med pulk.

Lag 1 sammarbeider om å få pulken over bratt terreng.Lag 1 sammarbeider om å få pulken over bratt terreng.

- Jeg føler meg nesten som Lars Monsen, smilte Elisabeth Blomstrand Haukebøe, og tråkket videre.

Ni timer
Etter ni timer ute i skog og mark var løypa gjennomført. Kandidatene hadde da tatt pushups, satt opp og ned telt, dratt pulk, hoppet spensthopp og vurdert lengder. Det meste på trange skogstier med full påpakning, uten matpause. Forståelig nok var det en sliten gjeng som kom tilbake til campen. Aspirantene fikk en fortjent halvtime på ryggen, men så måtte de ut igjen for å løse flere caser.

Publisert 25. januar 2013 10:11..