Norges beste skyttere

SKYTING: Vinnerne av landskytterstevnet 2014. Veteranen Ola Tore Dokken gjorde som for ti år siden og vant i igjen, mens Eileen Torp gjorde comeback som prinsesse etter ett års skade.
​Etter en regntung morgen tittet endelig sola frem for de fremmøtte på landskytterstevnet. Og publikum fikk en spennende avslutning før man kunne kåre årets skytterkonge og prinsesse. Skytterveteranen Ola Tore Dokken dro det lengste strået og skøyt 348, det var noe ingen andre på kongelaget kunne matche. Allerede etter  landskytterstevnet i fjor bestemte han seg for at i Sandnes skulle han gjøre som sist, han skulle vinne.

- Under fjorårets sending på landskytterstevnet fortalte jeg, neste år i Sandnes, da skal jeg vinne igjen. Så jeg har brukt seieren for ti år siden for å trigge det siste ekstra som gjorde at jeg klarte å vinne her i år også, forteller en fornøyd 48 åring.


Tar tid å lande

Det psykiske presset på standplass er enormt på deltakerne, og det var en sliten skytterkonge som møtte et engasjert publikum foran scenen. Da hadde det enda ikke gått helt opp for han. 

Jeg er litt tom akkurat nå, det er ganske slitsomt der inne, vi bruker utrolig mye energi på å konsentrere oss, så når jeg først får satt meg ned i kveld og tenkt litt mer igjennom det, så kommer nok godfølelsen, erkjenner Dokken.

På damesiden sto det mellom Eileen Torp, Katrine Aannestad Lund og Martine Minge. De to førstnevnte skøyt seg inn på kongelaget og Minge måtte vente til Eileen torp hadde skutt sin omgang før avgjørelsen falt. Og Torp gjorde som for to år siden og sikret seg prinsessetittelen med fantastisk skyting og 346 poeng til slutt.


Godt å være tilbake

Etter et skadeavbrudd gledet Torp seg over endelig å være tilbake på både landskytterstevnet og som prinsesse.

Jeg har vært ute med skade i et år nå, så det er ekstra deilig å komme tilbake og å kunne vinne for andre gang. Jeg har jo forberedt meg ganske mye frem mot dette, sier en stolt 21 åring og smiler.

Det er nettopp den mentale forberedelsen som Rakkestad jenta mener er en av vinnerfaktorene. For Eileen går sjeldent å tenker på noe annet en skyting.

Jeg bruker enormt mye tid på å visualisere en omgang på skytebanen, enten jeg er hjemme i stua eller ute på tur. Dette foregår fra morgen til kveld, innrømmer hun.

Resultater


Kongelaget:
1. Ola Tore Dokken – 248+100=348
2. Kim-André Aannestad Lund –  247+100=347
3. Vebjørn Berg – 247+100=347

Prinsesselaget:
1. Eileen Torp – 246+100=346
2. Martine Minge – 245+100=345
3. Katrine Aannestad Lund – 246+99=345​
Publisert 17. september 2014 19:15..