Ny «rormann» på plass

OSLO: – Jeg er spent og full av forventning, poengterte Karl-Henrik Fossmann som fredag overtok som distriktssjef for Oslo og Akershus HV-distrikt 02 etter Stein Erik Lauglo.
Til feiende toner fra distriktets eget musikkorps og med stab, innsatsstyrke- og områdesjefer oppstilt, avløste generalinspektør Tor Rune Raabye (GIHV) oberst Lauglo (53) og innsatte oberst Fossmann under en enkel seremoni i det nye flerbruksbygget i Lutvann leir.
 
I sin takketale til avtroppende sjef trakk GIHV blant annet frem 22. juli 2011, da oberst Lauglo var Forsvarets territorialsjef i Oslo, med 400 soldater ute i skarpe militære operasjoner for å sikre Stortinget og Forsvarets ledelse. 
 

Omdømmebygging

Generalmajor Raabye nevnte også øvelse hovedstad 2013, den største øvelsen på Østlandet siden 2004, med en spesielt god og bred mediedekningen for Heimevernet. – Oberst Lauglo bidro til å synliggjøre oss og å profilere vårt virke på en meget god måte.

Stein Erik Lauglo går over i ny stilling i Forsvarsstaben.
 

Evne og kvalitet

Den nye distriktssjefen, som er Forsvarets territoriale sjef i Oslo og Akershus, er oppvokst i Bjerkvik i Nordland. I følge generalinspektøren har HV-02 fått en sjef som er svært kompetent og alltid med et glimt i øyet. – Det finnes nok knapt noen som kjenner HV like godt som oberst Fossmann.
 
54-åringen selv er spent og full av forventning. – Vi har jo sammen et ansvar for å bidra til et troverdig forsvar. Over lang tid har Heimevernet bygd opp evne og kvalitet, og vi er nå i en periode hvor den operative evnen vår økes. Vi er målrettet og trener godt.
 

Skape trygghet

– Samfunnet etterspør trygghet – å kunne leve og ha det godt ved å bo i Norge – er noe vi alle ønsker. HV-02, som et kjernedistrikt i Heimevernet, skal nettopp bidra til tryggheten i Oslo og Akershus – når det kreves, der det kreves, sa oberst Karl-Henrik Fossmann i sin hilsen til avdelingen. Han karakteriserte sin rolle som den nye «rormannen på skuta».
 
Publisert 18. desember 2014 19:41..