Ønsker mer action!

Mer action, takk!
Han har intet i mot HV-øvelser, men kunne godt tenke seg mer "futt og fart" når han først er inne til tjeneste, menig Paal Hansem i Grorud HV-område.

41-åringen, oppvokst og bosatt i Oslo, er vaktsoldat på Lutvann under øvelse hovedstad. Han synes det er fornuftig at HV har "trukket ut av skogen og inn i tettbebygde strøk"; til byer og tettsteder der folk lever og ferdes.

-De siste års treningsscenarier er langt mer relevant enn tidligere, og det er bra. Langt mindre bra er imidlertid utstyret i områdestrukturen. En litt mer modere uniform hadde gjort seg. Det vi har på oss nå er rett og slett for gammeldags og holdningen blir deretter, mener han.

Alle blir like
Enn motivasjonen? -Sola skinner og folk er hyggelige og det er mange spennende mennesketyper med variert yrkesbakgrunn. HV er veldig sosialt, og alle blir jo like i den grønne uniformen.

-Det gjelder å gjøre det beste ut av dette når man først har møtt. Men flere av oss savner mer action og en langt mer variert tjeneste. Det gjelder ikke minst skytetrening. Gutta liker å være på skytebanen, og skyteferdigheter er selvsagt svært viktig. Vi snakker tross alt om skarpe våpen!
Menig Paal Hansem i Grorud HV-områdeMenig Paal Hansem i Grorud HV-område
Bedre kvaliteten
Sivilt har Paal Hansem en bachelor innen markedsføring og har innehatt ulike lederfunksjoner i Rema 1000 og 7Eleven. For et par år siden etablerte han Fresh Fitness, som pr i dag teller over 20 sentre over hele landet.

-Vi er treningsbransjens svar på Rema 1000, er reklamen fra administrerende direktør Harsem, som mener at Norge ville langt bedre militært tjent med et profesjonelt forsvar av samme kaliber som Heimevernets innsatstyrker, ettersom nasjonen Norge selvsagt trenger et militært forsvar.

-At område-soldatene trener kun fire dager hvert andre år, og noen mindre enn det, er ikke nok. Det sier jo seg selv at kvaliteten blir deretter!
Publisert 18. desember 2014 19:43..