Verdens tøffeste klasserom

16 HV-ungdommer er i vinterferien på skimarsj mellom Selbu og Haltdalen. I sju-dager skal de lære seg å klare seg ute i vinterfjellet.
– Viktig lærdom vi forsøker å gi ungdommene er å forebygge frostskader, finne trygg marsjvei med kart og kompass og en rekke andre momenter som er nødvendig for å klare seg ute en vinterdag, forteller fenrik Arnstein Stenbro, som leder marsjen over fjellet. Det finnes ikke et klasserom som er bedre enn det norske vinterfjellet.
 
På marsjen har ungdommene med seg feltrasjoner i sekker og pulk, vann har de smeltet underveis. Det er ungdommer fra HVU-gruppene i Trondheim, Namsos og Ørlandet som nå prøver krefter med vinterfjellet.
 

Ungdommen skal beherske vintertjeneste

Det overordnede målet er å gi ungdommene ferdigheter innen vintertjeneste og gi den enkelte gode opplevelser av friluftsliv om vinteren.
 
– Vi er nå på dag to, ikke langt fra fjellet Bringen, sier fenrik Stenbro. – Guttene og jentene er i godt humør og alt går etter planen.
 
Turen startet lørdag og de skal etter planen komme frem til Haltdalen på torsdag formiddag. Siste værrapport viser fem minus og mye sol.
 
Publisert 18. februar 2014 21:00..