Vil du ha amerikabesøk?

FINNMARK: HV-17 søker familier som har lyst til å ha to eller flere amerikanske soldater boende hos seg en helg i forbindelse med utveksling i sommer.
De aktuelle datoene er i uke 26, fra og med fredag 27. juni til og med søndag 29. juni. Bakgrunnen for denne forespørselen er at i perioden fra 17. juni til 2. juli skal HV-17 på Porsangmoen (GP) være vertskap for cirka 100 amerikanere fra United States National Guard (USNG), det vi vil kalle det amerikanske «heimevernet».
 
Er du interessert i å være vertsfamilie nevnte helg, kontakt:
Kaptein Jan Erik Strand, 78 49 21 04 / 454 02 104, e-post: jstrand@mil.no eller
Kaptein Linda Bjørkmann, 78 49 21 03 / 454 02 10, e-post: lbjorkmann@mil.no.
            

Mer om utvekslingen

Samtidig med at de amerikanske soldatene kommer til Norge og GP, skal omtrent samme antallet norske HV-ungdommer, og personell i HV sine innsatsstyrker fra hele landet, reise til USA og USNG sin leir Camp Ripley i Minnesota.
 
Utvekslingen vi har med USNG er den lengst pågående utvekslingen USA har hatt med noe annet land. Dette er først og fremst en sosial kulturutvekslingsarena med en «Buddy-weekend» hvor vi altså skal skaffe vertsfamilier til innpå 100 deltakere.
 
Hensikten med utvekslingen er for de amerikanske soldatene todelt:
1)    Grunnleggende opplæring og trening i militærtjeneste sommerstid
2)    Få kjennskap og innblikk i norsk kultur og levemåte

Dette får vi til gjennom teoretisk utdanning og praktisk læring. Viktige element i dette er feltøvelse i Halkavarre skyte- og øvingsfelt, lokale kulturelle innslag, omvisning i Finnmark fylke og det å få bo en helg hos en lokal familie.
 
Tilbakemeldingene fra de amerikanske soldatene som har vært på utveksling tidligere år har vært utelukkende positive, og alle har vært meget godt fornøyd med sitt opphold hos vertsfamilier. Helgen hos en norsk familie beskrives igjen og igjen som et av høydepunktene for de soldatene som kommer over fra USA.
                                          

Vertsfamilie, hva innebærer dette?

Vi er ute etter norske familier som er villige til å huse to eller kanskje flere amerikanske soldater i deres hjem. Det er både gutter og jenter i alderen 18 - 45 år.
 
Har din familie lyst til å vise to av de amerikanske gjestene et norsk hjem, norsk familieliv og norske mattradisjoner?  Hvordan vi tilbringer fritiden her i Finnmark sammen med familien? Kanskje skal dere en tur på hytta, ut på tur i fjellet, ut på sjøen, til byen å handle, fiske, grille?
 
Ikke tenk på å gjøre noe ekstraordinært. Målet er å gi våre gjester en god, norsk, positiv og kulturell opplevelse av livet i en familie bosatt i Finnmark, med gode minner som de kan ta med seg hjem igjen.
 
Dere skal ikke se bort fra at dere i denne forbindelse får nye venner for resten av livet. Jeg vil derfor benytte anledningen til å spørre om dere har lyst og mulighet til å være vertsfamilie for soldatene som kommer hit.
 
Om dere kan stille opp som vertsfamilie, eller i første omgang bare er nysgjerrige på hva dette er, ta kontakt på overnevnte telefoner eller e-post for nærmere informasjon og påmelding.
Publisert 4. juni 2014 03:10..