Sjef HV-08, oberst Bjørn Arild SiljebråtenSjef HV-08, oberst Bjørn Arild Siljebråtenhttp://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_IMG_7906.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7439Oberst Bjørn Arild Siljebråten er sjef for Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08. Foto: Tore Ellingsen
Illustrasjonsbilder til øvelse Høst 2016.Illustrasjonsbilder til øvelse Høst 2016.http://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_IMG_6698.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7438Innsatsstyrke Osprey - Varg fra Agder og Rogaland heimevernsdistrikt. Foto: Tore Ellingsen, Heimevernet
Illustrasjonsbilder til øvelse Høst 2016.Illustrasjonsbilder til øvelse Høst 2016.http://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT__MG_4724.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7437Områdesoldater fra Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 i aksjon under tidligere øvelse. Foto: Tore Ellingsen

Årets største øvelse i Rogaland

1000 heimevernssoldater vil sette sitt preg på Stavanger, Sandnes, Sola og Gjesdal de neste dagene. Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 startet sin øvelse «Høst» lørdag 3. september.

Kvinner og menn iført Forsvarets uniform og utrustning vil prege bybildet frem til torsdag 8. september.​​​

– Vi gjennomfører for tiden årlig trening der rundt 1000 soldater skal trenes i oppdragsløsning og tradisjonell militærtjeneste som skyting, sanitet, samband, stridsteknikk og maktanvendelse, forteller Bjørn Arild Siljebråten, sjef for Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08. Det er en innsatsstyrke, fem HV-område og distrikts staben som skal øves. 

– Samtidig med at vi sikrer militære objekter, kan vi også støtte det sivile samfunn dersom behovet skulle oppstå. Det er denne typen oppdrag vi skal øve når vi inntar nord Jæren. Det er viktig å skape trygget med og øve i områder der det bor folk. Det er her Heimevernet vil operere og ikke langt ute i skogen.

Befolkningen vil derfor møte på uniformerte heimevernssoldater med våpen, militære kjøretøy og det vil kunne høres smell i forbindelse med bruk av løsammunisjon. 

– Heimevernet forebygger hendelser ved og vise tilstedeværelse. Det kan føles som uvant, men vi er til stede som er forsterkning for å beskytte samfunnet.
Publisert 2. september 2016 16:04. av Tore Ellingsen, presse og informasjonskonsulent (tekst/bilde). Sist oppdatert 2. september 2016 16:35.