En rekke bistandsanmodninger og leteaksjoner i TrøndelagEn rekke bistandsanmodninger og leteaksjoner i Trøndelaghttp://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_HV12_MG_0192.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3501Nesten en av ti trønderske HV-soldater har stilt opp på de mange leteaksjonene i Midt-Norge gjennom de siste dagene. Foto: Joakim Furunes, HeimevernetNesten en av ti trønderske HV-soldater har stilt opp på de mange leteaksjonene i Midt-Norge gjennom de siste dagene. Foto: Joakim Furunes, Heimevernet
Bistandsanmodninger på løpende bånd hos HV-12Bistandsanmodninger på løpende bånd hos HV-12http://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_HV12_MG_0214.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3502Soldatene fra Nidaros HV-område gjorde en god innsats i de 25 graders varme trønderskogene. Foto: Joakim Furunes, HeimevernetSoldatene fra Nidaros HV-område gjorde en god innsats i de 25 graders varme trønderskogene. Foto: Joakim Furunes, Heimevernet
Bistandsanmodninger på løpende bånd hos HV-12Bistandsanmodninger på løpende bånd hos HV-12http://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_HV12_MG_0241.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3503Soldatene fra Nidaros HV-område gjorde en god innsats i de 25 graders varme trønderskogene. Foto: Joakim Furunes, HeimevernetSoldatene fra Nidaros HV-område gjorde en god innsats i de 25 graders varme trønderskogene. Foto: Joakim Furunes, Heimevernet

En rekke bistandsanmodninger og leteaksjoner i Trøndelag

Nesten ti prosent av styrkestrukturen i Trøndelag har i den siste tiden deltatt på totalt tre ulike leteaksjoner. 550 Mannskaper har trålet trønderske skoger på jakt etter bær-plukkere og turgåere.

​​​​De siste fire dagene har HV-12 stilt med omlag 120 soldater hver dag i jakten på en dement mann. Fordelt på Oppdal og Rennebu HV-område, Nidaros HV-område, Gaula HV-område, Røros/Holtålen HV-område, Orkla HV-område, samt vognførere fra Innsatsstyrke RYPE. 

Politiet skryter av innsatsen

Total har nærmere 500 HV-soldater bidratt under leteaksjonen i Rennebu, i tillegg kommer en leteaksjon i Ver-dal der en eldre multeplukker ble funnet etter en natt ute. Det var politiet som under alle tre aksjonene etter-spurte HV-støtte.

Politiets innsatsleder under helgens søk på Rennebu forteller at han setter stor pris på at HV hjelper til på slike søksoperasjoner. 
– Dette det er mannskaper som er vant til å fungere sammen,  og har en klar ledelse, sier Erik Bang Danielsen fra Sør-Trøndelag politidistrikt som ledet leteaksjonen.

Mye flytid på Sea Kingen

Den siste uka har det vært hele åtte leteaksjoner etter savnede personer i Midt-Norge. Flere av leteaksjonene har dreid seg om savnede bærplukkere og Luftforsvarets Sea King har ofte vært å se i luftrommet. Avdelingssjef og fartøysjef Ken Ronny Strøm ved 330-skvadronen på Ørland forteller også om noen hektiske dager på jobb.

– Det er ekstremt at det har vært så mange leteaksjoner som nå, og vi blir selvsagt sliten med så mye flytid, sier han.

Bortsett fra den savnede demente mannen i Rennebu så har alle de andre oppdragene endt med at folk har blitt funnet. ​
Publisert 24. august 2015 21:45. av Rune Haarstad, presse og informasjonsoffiser i Midt-Norge. Sist oppdatert 24. august 2015 22:12.