Siv Iren Brænd, redaktør for HeimevernsbladetSiv Iren Brænd, redaktør for Heimevernsbladethttp://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_5_051916_Brohaugfoto_160519_2600px.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6408Siv Iren Brænd er redaktør for Heimevernsbladet og håper nå på mange tilbakemeldinger. Foto: Marte Brohaug, Heimevernet
heimevernsbladet 2016/1heimevernsbladet 2016/1http://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_1_051916_Brohaugfoto_160519_2600px.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6407Siste utgave av Heimevernsbladet ble sendt ut for godt og vel en uke siden. Foto: Marte Brohaug, Heimevernet

Stor leserundersøkelse for Heimevernsbladet

Vi håper på mange svar når Forsvarets mediesenter (FMS) nå sender ut en større leserundersøkelse til 45 000 soldater i Heimevernet, via e-post.

​​​​​​​​Leserundersøkelser foretas med jevne mellomrom også i Forsvaret. Dette for å kunne tilby så gode og relevante kommunikasjonstjenester som mulig, denne gangen er målgruppen soldater som mottar Heimevernsbladet. ​

Etter lanseringen i 1947 og er nå bladet inne i sin 69. årgang. Bladet har et opplag på nærmere 50 000 eksemplar og sendes i posten til alle soldater i Heimevernet, samt en rekke samarbeidspartnere i beredskaps-Norge. Bladet har hele tiden utviklet seg i tråd med tiden og det er fortsatt målet. Derfor benyttes nå leserundersøkelser, for å lytte til målgruppen og kunne levere et så godt produkt som mulig.

Håper mange svarer

– Vi håper så mange som mulig tar seg tid til å svare på undersøkelsen sier Siv Iren Brænd som er redaktør for Heimevernsbladet.

– Det er viktig for oss å lytte til målgruppen og ikke minst kunne gi våre soldater et så godt og informativt produkt som mulig, understreker hun.

Undersøkelsen

Forsvarets mediesenter er faginstans for kommunikasjon i Forsvaret og har en egen avdeling som jobber med analyse og statistikk. Det er de som har ansvaret for å gjennomføre undersøkelsen.

Tar ikke lang tid

– Det tar rundt ti minutter å svare, det er om lag 20 spørsmål som vi ønsker svar på, sier medieanalytiker Karen Eimot hos Forsvarets mediesenter (FMS).

– Alle som deltar i undersøkelsen er anonyme og undersøkelsen gjennomføres av en tredjepart. Vi har invitert alle HV-soldater som er registret med e-post til å delta for å få et godt og representativt utvalg, legger hun til. 

– Vi ønsker at undersøkelsen skal være tilgjengelig og aktiv i vel en uke, slik at flest mulig får svart. Vi håper å ha svarene klare i god tid før sommeren forklarer hun.

Undersøkelsen blir sendt ut til alle mottakere innen utgangen av denne uken.

Har du som soldat i Heimevernet ikke har mottatt invitasjonen via e-post innen fredag, kan melde deg til FMS ved Karen Eimot på e-post: keimot@fms.mil.no​ 

Publisert 19. mai 2016 14:59. av Alexander Sylte, nettredaktør (tekst) og Marte Brohaug, P&I-assistent (foto). Sist oppdatert 28. juni 2016 11:03.