Forsvarssjefen vurderer utvidet bruk av innsatsstyrkene

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen besøkte HV-12, denne uken. Han lot seg imponere av Heimevernets godt trente innsatsstyrker, og kunne fortelle at kanskje bør vi også vurdere en utvidet bruk av disse innsatsstyrkene.

​Demonstrerte stridsteknikk og skarpskyting

Troppssjefen hadde plassert sin egen bil på skytebanen med skyteskiver i to av setene. Skarpskytterne skjøt deretter på skivene gjennom bilens åpne ruter.

Her fikk han også se HV-12 sine innsatsstyrker demonstrere blant annet stridsteknikk som ild og bevegelse. Forsvarssjefen var tydelig imponert da demonstrasjonene var ferdig.

– Jeg må si at det jeg fikk se av innsatsstyrkenes stridsteknikk, samt skarpskytternes evne til å innhente informasjon og evne til å ta ut målene imponerte meg, sier Bruun-Hanssen.

​Innsatsstyrkene inn i helheten

– Forsvaret vårt består av en rekke meget gode kapasiteter – men vi har en utfordring når det gjelder volum og evne til å løse oppdrag over lang tid. Det er der Heimevernet i stor grad kommer inn med sine 45 000 kvinner og menn over hele landet, poengterer admiralen.

– Vi må også se på en mer fleksibel, og kanskje noe annen bruk av HVs godt trente innsatsstyrker. Jeg ønsker å plassere innsatsstyrkene inn i helheten av forsvaret vårt, forteller forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

​Samarbeid med politiet

​​Videre fikk forsvarssjefen en omvisning i Værnes Garnison og informasjon om hvilke kapasiteter som ligger i leiren vår utenfor Trondheim. Politiet var også til stede og fortalte hvilke muligheter de har med tanke på trening av sine styrker.​​

Publisert 18. april 2015 11:55. av Kristian Kapelrud. Sist oppdatert 28. juni 2016 11:01.