Sersjantmajor Øystein Mjelle / Sergeant Major Øystein MjelleSersjantmajor Øystein Mjelle / Sergeant Major Øystein Mjellehttp://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_20150827as_002.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7378SJEFSSERSJANT: Øystein Mjelle er sjefssersjant i Heimevernet. Foto: Alexander Sylte, Forsvaret

Hva skjer i spesialistkorpset

– Vi er nå klare til å ta det tredje steget i transformasjonsprosessen som etableringen av spesialistkorpset i HV er.

​​​Det skriver sersjantmajor Øystein Mjelle i siste utgave av Heimevernsbladet, som er på vei i postkassene i nær framtid.

​Stor spenning

Mjelle, som er sjefssersjant i Heimevernet, har en stund jobbet med å få innført spesialistkorpset i HV og fungerer som GIHVs nærmeste rådgiver under innføring av spesialistkorpset i Heimevernet.

– Med det tredje steget mener jeg innføringen av sjefssersjanter på område- og innsatsstyrkenivå. Det er noe jeg ser frem til med stor spenning og forhåpninger.
Mjelle skriver videre at 1. januar 2017 skal sjefssersjantstillingene være på plass i henhold til ny KOP, men i det praktiske liv vil dette variere med områdenes treningssyklus og identifisering av rett personell.

Riktig vei

- Jeg har etter tilbakemeldinger fra kommandérsersjantene i distriktene fått et inntrykk av at de aller fleste områdesjefene er godt i gang med prosessen i å finne sin sjefssersjant.

Mjelle utdyper videre om hvorfor det er viktig å innføre spesialistkorpset i HV.
– Får vi dette til, spør Mjelle i artikkelen, og svarer selv:
– Det gjenstår å se – men jeg mener at dette er riktig vei å gå. 

Publisert 26. august 2016 13:27. av Jonny Karlsen, presse- og informasjonsoffiser i Heimevernet. Sist oppdatert 26. august 2016 14:00.