HV-02s musikkorps spiller på Skillebekk mai 2016HV-02s musikkorps spiller på Skillebekk mai 2016http://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_160509_Syltefoto_Milorg_HV02_83_160509_2600px.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6378HV-02s musikkorps spiller her under markeringen for gjennlevende Milorg veteraner på Skillebekk under Frigjøringsdagen, i mai 2016. Foto: Alexander Sylte

Norsk Militær Tattoo

Under Norsk Militær Tattoo (NMT) 2016 som arrangeres 27-29. mai i Oslo Spektrum, spiller Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02 en betydelig rolle med sitt musikkorps.

– Norsk Militær Tattoo ble for første gang arrangert i 1994. Årets utgave er en oppvisning av militære avdelinger, der fokus er på drill og presisjon. Norsk Militær Tattoo blir regnet som en av de beste i verden på sitt fagfelt. I år som tidligere, kommer noen av de beste musikkorpsene og drillteamene fra hele verden, forteller dirigent i HV-02 Musikkorps, kaptein Rune Haglund. Han er ansatt/engasjert i Forsvarets musikk under NMT som administrativ offiser. ​​​​

En viktig rolle 

Militærshowet regnes som Norges største innendørsshow med ca. 850 deltakere. 

– Forsvarets avdeling for kultur og tradisjon (FAKT) ved Forsvarets musikk er arrangør av NMT. For å drive dette arrangementet som spenner seg over en hel uke med prøver, forestillinger, tattooparade og åpningskonsert så brukes alle musikk-kapasiteter i Forsvaret og herunder også HV-02 Musikkorps, fortsetter Haglund. 

– Det å ha «mine folk» på gulvet i Oslo Spektrum er uvurderlig. De vet hva det er snakk om, og har kompetanse til å ta avgjørelser og forutse problemer på egenhånd basert på sin kunnskap. Det er en stor ressurs som sparer enormt med tid, legger Haglund til når det blir snakk om HVs rolle under arrangementet.  

Korpset stiller også med musikkutstyr, som brukes av de forskjellige korpsene som deltar. 

– Mine folk får trening og kompetanseheving under NMT de ellers ikke får andre steder, sier major, Ivar Røgeberg. Han er ansvarlig for utekonsertene under NMT.  

Honnør til tjenestegjørende 

Totalt er det en stab på cirka 90 personer under gjennomføringen, derunder rundt 50 musikksoldater fra HV-02 musikkorps. Korpset med både musikere og befal med bakgrunn fra Hans Majestet Kongens Garde (HMKG) har bred erfaring fra tattooer både her hjemme og i utlandet. Dette er kompetanse som Forsvarets musikk gjør seg nytte av under NMT. 

Brigade Nord ved Telemark bataljon vil i år være æresavdeling. De vil delta med tyngre utstyr som Leopard stridsvogn og CV-90 i et display under showet. 

– Årets fokus fokus er den militære profesjon. Temaet er «ute og hjemme i tjeneste for Norge» for å gi honnør til våre stadig tjenestegjørende soldater og deres familier, sier Haglund.

Utmerket samarbeid

– Vi i Forsvarets musikk er glad for at HV-02 støtter med musikkorpset sitt med all den kompetanse det innehar, sier major Rune Wiik som er produsent for Norsk Militær Tattoo.

– Samarbeidet med sjef HV-02, oberst Karl-Henrik Fossmann og hans stab er utmerket. Vi er glade for at Fossmann ser viktigheten av og har forståelsen for den verdifulle kompetansebyggingen dette er for korpset, legger Wiik til.

Rabatterte priser

– Som et tilbud til alle HV-soldater med familie så ønsker vi i NMT å tilby billetter til tattooen med de rabatter som resten av Forsvaret får, sier kaptein Haglund. 

Disse prisene er sterkt reduserte i forhold til billetter til fullpris, og bestilles via billettservice. 

– Dersom en ønsker billetter til showet, så send en mail til: shortman@mil.no, så vil du få oppgitt en kode som benyttes ved bestilling hos Billettservice. Ta med familien, tanter, onkler og besteforeldre og se militær presisjon i verdensklasse!

Håper vi sees på Norsk Militær Tattoo, avslutter Haglund, Røgeberg og Wiik.​
Publisert 13. mai 2016 00:11. av Marte Brohaug (tekst) og Alexander Sylte (foto). Sist oppdatert 28. juni 2016 11:03.