Guttorm Bentdal mottar HVs gullblakettGuttorm Bentdal mottar HVs gullblaketthttp://forsvaret.no/media/PubImages/HVNETT_Guttorm Bentdal 001.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7366Her mottar kommandersersjant Guttorm Bentdal Heimevernets plakett i gull for sitt engasjerte og viktige bidrag for Heimevernet. Foto: Trond Setså, HVSKS

Utdeling av Heimevernets hedersbevisning

DOMBÅS: Den 25. august ble kommandérsersjant Guttorm Bentdal ved Heimevernets skole- og kompetansesenter (HVSKS) tildelt Heimevernets plakett i gull.

​​​Stunden var preget av høytid og forventning da GIHV, generalmajor Tor Rune Raabye kalte kommandérsersjant Guttorm Bentdal opp på scenen i Sal 1 på HVSKS. Raabye åpnet med å referere til Bentdals fartstid i Forsvaret med hans karrierestart som USK på  Sessvollmoen i 1985-86, og senere overføring til Heimevernet, ved Lesja og Dovre HV-område.

Raabye beskrev videre kommandérsersjanten som en pådriver for det norske samarbeidet mellom de nordiske land ifm. utveksling av elever. – I lengere tid har han hatt rolle som instruktør ved HVSKS og områdesjef i HV-05. I 2013 tjenestegjorde han som mentor 'Plans & Coordination' i Afghanistan, og han har også vært stevneleder ved gjennomføring av landsskytterstevnet på Lesja. 

Generalmajoren poengterte også at Bentdal tidligere har fått tildelt Dronning Margrethes fortjenestemedalje for sitt arbeid med det nordiske samarbeidet og at han har vist stort engasjement for sitt arbeid i Heimevernet. 

– Han viser gode lederegenskaper og utfører sitt arbeid med meget høy kvalitet. Bentdal har utført lang og tro tjeneste, men samtidig med stor entusiasme og med de rette egenskaper, noe som har blitt lagt merke til, understreket Raabye.

– Som et synlig bevis på Heimevernets takknemlighet for all den tid han har gitt, ønsker jeg å tildele Guttorm Bentdal min plakett i gull, avsluttet generalmajor Raabye til rungende applaus fra ansatte og elever ved Introkurset. 

Etter utdelingen var det mange som benyttet anledningen til å gratulere Bentdal med hedersbevisningen.
Publisert 25. august 2016 14:37. av Trond Setså, HVSKS (tekst og foto). Sist oppdatert 25. august 2016 16:05.