hv_1050_dagottosrekruttskolehv_1050_dagottosrekruttskolehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=968Deltakerne ledes gjennom øvelsene av et lite knippe erfarne befalingsmenn og kvinner fra Heimevernets innsatsstyrker som på frivillig basis har funnet tid til å hjelpe Dag Otto og Kristian med jobben./media/PubImages/KP3.jpg

Dag Ottos rekruttskole

​I "Kompani Lauritzen" kaster tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen 14 kjente personer på dypt vann.
Sammen med et knippe «rekruttskoleinstruktører» fra Heimevernets innsatsstyrker håper han at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til «hele mennesker som lever ut sitt potensial». Resultatet blir å se på TV neste år.

Dag Otto mener selv at han aldri ville klart å bli et helt menneske – et menneske som kjenner sine muligheter og kan utfordre sine begrensninger – hvis det ikke var for hans tid i Forsvaret. Nå vil han gi denne opplevelsen videre og dagens Forsvar støtter med «instruktører» og fasiliteter.

Forsvaret gir mestringsfølelse

Drømmen er å kunne vise folk at det å utfordre seg selv, komme seg utenfor komfortsonen, få mestringsfølelse og fysisk aktivitet er en viktig ting for alle. Jeg tror alle kommer til å vokse på det. Jeg håper folk vil se at det å slå av mobiltelefonen, PC og iPad – og komme seg ut i frisk luft, tøye grenser og lære seg disiplin. Det kan bli en fantastisk opplevelse, sier Dag Otto Lauritzen.

 

 

hv_1050_dagottosrekruttskolehv_1050_dagottosrekruttskolehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=969– Allerede etter et par dager hos HV-11 har vi sett både tårer og mestringsfølelse blant deltakerne, sier Dag Otto. (foto: Anne Martha Leidland) /media/PubImages/KP2.jpg

Blant 14 håndplukkede kjendiser som  skal Dag Otto og hans nestkommanderende, Kristian Ødegård, bevise at det finnes «elitesoldater» blant dem. Soldater som er verdige et opptak i Dag Ottos kompani, soldater som i en gitt situasjon kunne ha vært spesialjegere, selv om utgangspunktet tilsier noe helt annet. Men opptaket er hardt: Først skal deltakerne gjennom en rekruttskole, der flere vil falle fra. Deretter må de komme seg gjennom en spesialutdanning. Til slutt vil kun fire rekrutter komme gjennom oberst Lauritzens nåløye. Disse skal få delta i det ultimate oppdraget med "Kompani Lauritzen". Den konkurransedrevne realityen på ti episoder produseres av Seefood TV og får premiere på TV 2 våren 2020.


Erfarent befal fra HV

– Allerede etter et par dager hos Møre og Fjordane heimevernsdistrikt 11 på Åndalsnes har vi sett både tårer og mestringsfølelse blant deltakerne, sier Dag Otto. Og så blir det mye surr og tull og gøy, skyter Kristian Ødegård inn.

Deltakerne ledes gjennom øvelsene av et lite knippe erfarne befalingsmenn og kvinner fra Heimevernets innsatsstyrker som på frivillig basis har funnet tid til å hjelpe Dag Otto og Kristian med jobben.

– Når deltakerne finner seg i å bli snakket til på en bestemt måte av befalet , så blir det masse komiske situasjoner som du ellers ikke får. Voksne mennesker står og skjelver på leppa fordi skapet ikke er i henhold, og de står opp halvannen time før de må for å vaske litt ekstra, sier Kristian.


Publisert 24. september 2019 12:18. av Stein Cato Nybakken. Sist oppdatert 25. september 2019 09:04.