hv_884_fløyinnforsterkningehv_884_fløyinnforsterkningehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=191Forsvarets Hercules C130J/media/PubImages/IMG_7865.JPGForsvarets Hercules C130J
hv_884_fløyinnforsterkningehv_884_fløyinnforsterkningehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=192Bergenhus HV-09 sin innsatsstyrke Bjørn West kom luftveien med Forsvarets Hercules C130J til Kristiansand./media/PubImages/IMG_7922.JPGBergenhus HV-09 sin innsatsstyrke Bjørn West kom luftveien med Forsvarets Hercules C130J til Kristiansand.
hv_884_fløyinnforsterkningehv_884_fløyinnforsterkningehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=193Bergenhus HV-09 sin innsatsstyrke Bjørn West kom luftveien med Forsvarets Hercules C130J til Kristiansand./media/PubImages/IMG_7975.JPGBergenhus HV-09 sin innsatsstyrke Bjørn West kom luftveien med Forsvarets Hercules C130J til Kristiansand.
hv_884_fløyinnforsterkningehv_884_fløyinnforsterkningehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=194John Erik Armelius (28) fra Bergen er med innsatsstyrken Bjørn West fra Bergenhus Heimevernsdistrikt 09 som lørdag ble løftet fra Flesland til Kristiansand lufthavn Kjevik lørdag./media/PubImages/IMG_8065.JPGJohn Erik Armelius (28) fra Bergen er med innsatsstyrken Bjørn West fra Bergenhus Heimevernsdistrikt 09 som lørdag ble løftet fra Flesland til Kristiansand lufthavn Kjevik lørdag.

Fløy inn forsterkninger til Sørlandet

Det drar seg til med oppdragsløsning på Sørlandet. Lørdag ble innsatsstyrke Bjørn West fra Bergenhus HV-09 flydd inn for å bistå Agder og Rogaland Heimevernsdistrikt med oppdragsløsningen.

VEST-AGDER/KJEVIK: Styrken fra Bergenhus HV-09 har i forkant av flyturen fra Flesland til Kjevik trent og gjort forberedelser i Ulven leir. John Erik Armelius (28) ser fram til å bistå sin kolleger på Norges sørspiss. Introduksjonen til øvelse Gjallarhorn var spesiell for mange i styrken. De ble flydd med Forsvarets eget transportfly av typen Hercules C130J.

– Det er første gang jeg er med styrken og blir forflyttet av Forsvarets egne fly. Prosedyrene med pakking, lasting og prosedyrer er nyttige å kunne. Blir det skarpe oppdrag, er det høyst aktuelt at vi blir forflyttet på denne måten, sier Armelius.

Det er første gang i Armelius i løpet av sin fire år lange karriere i innsatsstyrken at avdelingen er blitt forflyttet på denne måten.

– En positiv opplevelse, sier han.

28-åringen mener at øvelsene er blitt så gode at han har bestemt seg for å fornye kontrakten med innsatsstyrke Bjørn West. Det gjorde han for få dager siden.

– Jeg får kjøpe meg goodwill hos kona med å sende kontraktbonusen til henne, ler Armelius.

John Erik ser fram øvelse på Sørlandet. Han har bakgrunn fra kavaleriet, men er nå skytter på rekylfri kanon, såkalt RFK.

– Jeg kjenner panservogner fra innsiden, og nå er oppgaven min å stoppe slike med panservåpen. Kanskje det gir meg en fordel som RFK-skytter, smiler John Erik Armeliu


Publisert 10. juni 2017 21:34.. Sist oppdatert 10. juni 2017 23:03.