hv_885_gjørsegklartilstridhv_885_gjørsegklartilstridhttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=195Stabssersjant Joakim Hellenes instruerer Thomas Zachariassen i bruk av MP-7/media/PubImages/IMG_8105.JPGStabssersjant Joakim Hellenes instruerer Thomas Zachariassen i bruk av MP-7
hv_885_gjørsegklartilstridhv_885_gjørsegklartilstridhttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=196Kaptein Jan Solberg er områdesjef i Baneheia/media/PubImages/IMG_8127.JPGKaptein Jan Solberg er områdesjef i Baneheia
hv_885_gjørsegklartilstridhv_885_gjørsegklartilstridhttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=197Med HK-416 treffer soldatene mye bedre./media/PubImages/IMG_8210.JPGMed HK-416 treffer soldatene mye bedre.

Gjør seg klar til strid

Heimevernsområdet Baneheia i Kristiansand gjør seg klar til strid. De er tildelt et sentralt objekt i forbindelse med storøvelsen «Gjallarhorn».

VEST-AGDER/KRISTIANSAND: Stabssersjant Joakim Hellenes er i full gang med å lære bort sin kunnskap i forbindelse med bruk av maskinpistolen MP-7, som fases inn i Heimevernet for tiden.

– Dette er veldig spennende. Mannskapene synes å sette pris på omvæpningen, sier Hellenes.

Mannskapene fulgte inspirerende med på leksjonen som tok for seg alt fra hvordan betjene våpenet under stress til best praktisk skytestilling.

– Tilbakemeldingene fra de som er blitt omvæpnet er ubetinget gode, sier Hellenes.

Troppssersjant Kristian Lillemark drillet personellet i såkalt «ROE», folkelig sagt hvordan spillereglene er. Sersjant Kim Terning fungerte som markør, og sørget for at personellet som skulle øves fikk prøve kunnskapene sine.

Kaptein Jan Solberg er områdesjef i Baneheia. Han forteller om hektisk aktivitet på innrykksdagen.

– Vi har vært gjennom omvæpning av soldater fra AG-3 til HK 416 og flere er lært opp på MP-7. Nå jobber vi med å høyne nivået på mannskapene mest mulig før vi reiser ut og løser oppdrag, sier Solberg.

Områdesjefen gleder seg over den solide fremmøteprosenten.

– Vi opplever mer enn 90 prosent fremmøte. Det har vært et generasjonsskifte i mannskapsmassen, og det har slått positivt ut, sier Solberg.


Publisert 10. juni 2017 23:00. av Nils Bernt Rinde. Sist oppdatert 10. juni 2017 23:20.