hv_864_nyefjesiområdenetilhhv_864_nyefjesiområdenetilhhttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=113/media/PubImages/260417_nytilført_001.jpg

Nye fjes i områdene til HV-17

I slutten av april ankom 72 nye soldater Finnmark heimevernsdistrikt 17.  Etter at utstyret var levert ut bar det rett ut til skytebanen og innskyting av HK 416.

Vi tok en prat med tre av soldatene som ble fikk fylt om HV-sekken med utstyr. De tre hammerfestingene har ulik bakgrunn fra førstegangstjenesten. Men fra i år vil de være i samme «båt», gjennom tjeneste i HV-17.

 

 

hv_864_nyefjesiområdenetilhhv_864_nyefjesiområdenetilhhttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=114/media/PubImages/260417_steinar-skjørholm.jpg


Steinar Skjørholm

- I førstegangstjenesten var jeg vaktsoldat. Tjenesten var på Madla og Jåttå i Stavanger. Jeg dimitterte i 2010.

- Hva tenker du om tjenesten i Heimevernet?
- Så langt enkelt og greit. Det har vært et bra opplegg her for oss nytilførte, og vi har blitt tatt godt imot, sier Steinar Skjørholm fra Hammerfest.


 

 

hv_864_nyefjesiområdenetilhhv_864_nyefjesiområdenetilhhttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=115/media/PubImages/260417_anine-singsaas.jpg

Anine Singsaas

- Bergen var byen jeg gjennomførte min førstegangstjeneste i Bergen og det er fire år siden.

- Hva tenker du om tjenesten i Heimevernet?
-  Jeg tenker at det kommer til å spennende, selv om det er litt lenge igjen. Jeg var ikke helt klar over hvor lenge man må være i HV når man er ferdig med førstegangstjenesten. Vi har blitt tatt veldig godt imot på Porsangmoen, sier Anine Singsaas fra Asker, men bor i Hammerfest.

Hammerfest

- Min førstegangstjeneste var hos Kystvakta. I 2014 var denne tjenesten avsluttet.

- Hva tenker du om tjenesten i Heimevernet?- Nå blir det som et mål for meg å komme inn i innsatsstyrken, men jeg ønsker å bli ferdig med studiene mine først og skaffe meg en fast jobb. Befalet som har tatt oss nytilførte imot virker veldig folkelige og er lett å ha med å gjøre. Det var verre på rekrutten, sier Christian Unes fra Hammerfest.


Publisert 23. mai 2017 15:00. av Christina Gjertsen. Sist oppdatert 23. mai 2017 15:14.