Bekkevold&Kristoffersen (red.) (2012): Kinas økonomi

Norges ledende økonomer skriver om Kinas økonomiske utvikling og om dennes konsekvenser for Norge og verdensøkonomien.

Tittel: Kinas økonomi
Redaktører: Jo Inge BekkevoldHenning Kristoffersen
Utgiver: Gyldendal
Utgitt: 2012
Antall sider: 304
ISBN/EAN: 9788205418103

Kina er i ferd med å ta tilbake sin ledende posisjon i verdensøkonomien, og vi vil merke hvordan Kina endres i årene som kommer. Hvilken retning vil Kina velge? Hva blir konsekvensene for norsk økonomi, for norske husholdninger og bedrifter og for norsk økonomisk politikk? Norges ledende økonomer skriver her om en rekke sannsynlige endringer i den kinesiske økonomiske vekstmodellen, og om konsekvenser for Norge og verdensøkonomien.

"Få industriland har tjent mer på Kinas inntreden i verdensøkonomien enn Norge. Norsk næringsliv har passet Kina som hånd i hanske."
Øystein Dørum, sjeføkonom DNB Markets

"Vi har blitt tatt på sengen når vi ser hvor fort Kina endres. Økt privat konsum i Kina vil få konsekvenser av global karakter som de fleste i dag ikke helt forstår eller innser konsekvensene av ennå." 
Olav Chen, senior porteføljeforvalter, Storebrand kapitalforvaltning

"Kinas økonomi er ingen boble. Tvert imot. Kina har de beste mulighetene for å vokse raskt også de neste tiår."
Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom, First Securities

Medforfattere

Harald Magnus Andreassen, John G. Bernander, Olav Bjerkholt, Olav Chen, Øystein Dørum, Gao Jinsong, Arne Jon Isachsen, Hege Merete Knutsen, Jon Pedersen, Torger Reve, Stig Tenold, Eirik Vatne og Haakon Vennemo.

Jo Inge Bekkevold er Asia-koordinator ved Institutt for forsvarsstudier (IFS). Han har tidligere jobbet med Asia i Utenriksdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet og Norges Eksportråd.

Henning Kristoffersen er seniorrådgiver i Det Norske Veritas. Han var tidligere direktør for internasjonale relasjoner ved Handelshøyskolen BI og leder av Nordisk senter ved Fudan-universitetet i Shanghai.​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​
Publisert 24. mars 2012 15:55.. Sist oppdatert 23. juli 2015 14:50.