aktuelt_2455_janivarhoffhargaattbaktuelt_2455_janivarhoffhargaattbhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20774Oberstløytnant Jan Ivar Hoff mottok Forsvarets medlaje for edel dåd 8. mai 2018 for sin innsats i Sør Sudan. Foto: Forsvaret./media/PubImages/-20180798-OBG.jpg

Jan Ivar Hoff har gått bort

– Han var soldat hele sitt voksne liv og vil bli husket som en god kollega og suveren offiser, sier sjef Heimevernet om Hoff, som blant annet er tildelt Forsvarets medalje for edel dåd.

​– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om  oberstløytnant Jan Ivar Hoffs bortgang. Jan Ivar var soldat hele sitt voksne liv, men måtte til slutt gi tapt for sykdommen, sier sjef Heimevernet, Elistabeth Gifstad Michelsen.

I 2018 fikk Jan Ivar Hoff Forsvarets medalje for edel dåd for sin innsats i Sør-Sudan, hvor han blant annet bidro til å redde en konge og evakuere flere hundre sivile ut av en kirke.

Hoff har vært i Forsvaret siden 1980 og har tjenestegjort i internasjonale operasjoner i Libanon, Bosnia-Hercegovina, Irak, Afghanistan, Albania, Italia, England, Tyskland, Syria og Sør-Sudan. 

De siste årene var han stabssjef i Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08. 

– Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til hans kone og barn og resten av familien. Jan Ivar vil bli husket som en suveren offiser, en god kamerat og en avholdt kollega, sier Gifstad Michelsen. 

Delte sin historie

I 2016 fikk Jan Ivar Hoff påvist kreft i hjernen med spredning, og i forbindelse med tildelingen av medalje fortalte han om sykdommen og sine opplevelser i tjeneste for Forsvaret. 

–  Jeg har tatt mine oppdrag, jeg har løst de og gått videre. Og jeg har ikke hatt noe behov for å se bak meg. Men så skjedde dette med sykdommen min, og da valgte jeg å fortelle, sier Hoff i Forsvarets podkast «Våre historier.»

Håpet hans var at hans historie ville bidra til å øke respekten for veteraner og den jobben norske soldater gjør ute og hjemme.

Du kan lese mer eller høre Jan Ivar Hoff fortelle sin historie i podkasten «Våre historier: Soldaten som reddet en konge» eller her: https://forsvaret.no/aktuelt/mannen-som-reddet-en-konge

Publisert 14. november 2019 11:45.. Sist oppdatert 14. november 2019 12:08.