Soldater fra CSS-bataljonen på et bergningsoppdrag i BardufossCombat Service Support soldiers on a vehicle recovery mission in Nothern NorwaySoldater fra CSS-bataljonen på et bergningsoppdrag i BardufossCombat Service Support soldiers on a vehicle recovery mission in Nothern Norwayhttp://forsvaret.no/media/PubImages/20110919th_ 1351.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=291Ved hjelp av en kranbil utføres et bergningsoppdrag i Bardufoss.
Kvinnelig menig fra Tungtransport i Combat Service Support bataljon utfører daglig ettersyn på Scania 143 semitrailer i Bardufoss / Female soldier from Heavy Transports in Combat Service Support battalion performing the daily routine check on a Scania 143Kvinnelig menig fra Tungtransport i Combat Service Support bataljon utfører daglig ettersyn på Scania 143 semitrailer i Bardufoss / Female soldier from Heavy Transports in Combat Service Support battalion performing the daily routine check on a Scania 143http://forsvaret.no/media/PubImages/osh_TT_jenter-4.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=290En soldat fra Tungtransport i Stridstrenbataljonen utfører daglig ettersyn på en Scania 143.
Opplasting av Leo2 på tungtransport, CSSOpplasting av Leo2 på tungtransport, CSShttp://forsvaret.no/media/PubImages/TT_Foto_Adrian_Lombardo_Forsvaret-5.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=292En Leopard 2-stridsvogn klargjøres for transport.

Stridstrenbataljonen

Stridstrenbataljonen er Hærens forsynings- og transportavdeling med verkstedkompetanse.

​​Stridstrenbataljonen er en av Hærens støtteavdelinger. Bataljonen har i oppgave å stille transport-, forsynings- og vedlikeholdsressurser tilgjengelig for Brigade Nord i fred, krise og krig. Kompaniene i bataljonen består av personell med bredt sammensatt fagkunnskap innenfor logistikkfagene. Avdelingen har et stort antall kjøretøy og annet avansert materiell, som til sammen utgjør en komplett verktøykasse for å dekke Brigade Nords logistikkbehov. ​

Ved siden av en grundig soldatutdanning, får du også kursing og sertifikater på de mange kjøretøyene som brukes i tjenesten, i hovedsak klasse C (E).

Stridstrenbataljonen består av ca. 500 befal, vervede og soldater i førstegangstjeneste fordelt på 4 kompanienheter:

3 av kompaniene har base på Rusta leir, Bardufoss: 
  • KP2 (støtter 2. bataljon)
  • KP3 (støtter Panserbataljonen)
  • KP4 (forsyning)
Det fjerde kompaniet har base på Rena leir:
  • KP1 er helprofesjonelt med kun befal og vervede. Kompaniet er en del av systemet rundt Telemark bataljon, og en del av hurtig reaksjonsstyrke (HRS). 
Stridstrenbataljonen bidrar også jevnlig med soldater til internasjonal tjeneste. 

Om Rusta leir

Rusta leir er lokalisert på Bardufoss i Indre Troms, halvannen times kjøring sør for Tromsø. Bardufossområdet huser omtrent 2500 mennesker, der mange er knyttet til Forsvaret. Et steinkast fra leiren finner vi Istindportalen, et velferdsbygg for Forsvaret med blant annet 3D-kino, klatrevegg, bibliotek, spillkonsoller og idrettshall. Polarbadet, verdens nordligste badeland, er i umiddelbar nærhet. En halvtimes kjøring unna finner vi også Målselv Fjellandsby, med blant annet stort alpinanlegg. 


Antall tjenesteplasser for denne tjenesten

  • Medium
  • Mange

Fakta

  • Rekruttperiode (sted): Rusta leir
  • Tjenestesteder: Rusta leir
  • Oppmøtemåned: Januar og august
  • Varighet: 12 måneder

 

 

Du kan bli sendt til en annen tjenesteDu kan bli sendt til en annen tjeneste<p>​​​​​​​​​​​​​​Selv om du blir innkalt til denne avdelingen, kan det hende at du blir sendt til en helt annen tjeneste eller avdeling etter rekruttperioden. Det er Forsvarets behov som til slutt avgjør hvilken tjeneste du får. Det er stillinger i andre avdelinger i Forsvaret som skal fylles. Du får informasjon om hvilke stillinger du kan søke på i løpet av rekruttperioden.</p>http://forsvaret.no/karriere_/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=4

Publisert 17. desember 2014 12:15.. Sist oppdatert 15. februar 2017 09:36.