Hundefører med hund venter på helikopterløft under Øvelse VestlandHundefører med hund venter på helikopterløft under Øvelse Vestlandhttp://forsvaret.no/media/PubImages/hunderokter-i-luftforsvaret-3.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=854Som hunderøkter er stell og røkt av troppens tjenestehunder en av de mest sentrale oppgavene. Du bør være glad i å jobbe med dyr.

Hunderøkter i Sjøforsvaret

I stillingen som hunderøkter skal du bistå ivaretagelsen av Forsvarets tjenestehunder gjennom om å passe, stelle, fore og trene hundene. Denne jobben gjøres både i leir og ute på øvelser med avdelingen.

Tjenesten krever ansvarsfulle og selvstendige personer som evner å se ting som må gjøres og gjør noe med det.

Hunderøkterne har selvstendig vakt ved avdelingens kennel, og det stilles store krav til samarbeidsevne og evne til selvstendig utførelse av tjenesten. Det gjennomføres røkterkurs rett etter rekruttskolen.

Hverdagsliv i tjenesten

Eksempel fra Kystjegerkommandoen:

Hverdagen er preget av at soldatenes arbeidsoppgaver endres i takt med oppdragene til avdelingen. Dette innebærer ofte uforutsigbarhet, men tjenesten er variert med ulike typer øvelser der din evne til å vise initiativ og ta ansvar blir satt på prøve. Det er ikke uvanlig med lange arbeidsdager i arbeidsukene, men dette kompenseres med fridager.

Du bor i Trondenes leir utenfor Harstad. Det er under en times reise til Evenes flyplass.

Hvordan komme hit

I kløpet av intervjuuken på rekruttskolen gjennomføres 7 km løpetest med 11 kg og eget intervju med Forsvarets hundeskole. Du må delta på intervju og løpetest for å bli vurdert til tjeneste som hunderøkter.

Hunderøktere har kennelvakt- og turnustjeneste.

For å få tjeneste ved Forsvarets hundeskole (Hauerseter) må du ha oppmøte i januar eller juli. Tjeneste ved Kystjegerkommandoen (Harstad) hentes blant de med oppmøte i januar, april eller juli.

Krav

  • Sikkerhetsklarering til nivå Hemmelig
  • Førerkort klasse B

Antall tjenesteplasser for denne tjenesten

  • Medium
  • Mange

​​fakta​​​

  • ​​​​Rekruttperiode (sted): KNM Harald Haarfagre (Madla)
  • Tjenestesteder: Forsvarets hundeskole (Hauerseter) og Kystjegerkommandoen (Harstad)​
  • Oppmøtemåned: Januar, april og juli
  • ​Varighet: 12 måneder​​​ (mulighet for 18 måneder)

 

 

Du kan bli sendt til en annen tjenesteDu kan bli sendt til en annen tjeneste<p>​​​​​​​​​​​​​​Selv om du blir innkalt til denne avdelingen, kan det hende at du blir sendt til en helt annen tjeneste eller avdeling etter rekruttperioden. Det er Forsvarets behov som til slutt avgjør hvilken tjeneste du får. Det er stillinger i andre avdelinger i Forsvaret som skal fylles. Du får informasjon om hvilke stillinger du kan søke på i løpet av rekruttperioden.​​<br></p>http://forsvaret.no/karriere_/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=13

Publisert 28. juli 2015 10:13.. Sist oppdatert 19. februar 2018 10:51.