karriere_1836_presseoginformasjonskarriere_1836_presseoginformasjonshttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7889/media/PubImages/tjenestemuligheter-sjo-20170313LTR_2604.jpg
karriere_1836_presseoginformasjonskarriere_1836_presseoginformasjonshttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7890/media/PubImages/JVE_364_04.10.2011.JPG

Presse- og informasjonssoldat i Sjøforsvaret

Presse- og informasjonssoldaten har som hovedoppgave å bidra med formidling av intern og ekstern informasjon for Forsvaret.

​Hverdagsliv i tjenesten

I arbeidet brukes avansert foto- og videoutstyr, publiseringsverktøy, bilderedigeringsprogrammer og andre dataverktøy. Presse- og informasjonssoldaten bidrar med å utarbeide artikler, drive medieovervåkning, assistere ved besøk av ekstern presse, dekke militære øvelser og hendelser samt oppdatere sosiale medier. I tillegg støtter presse- og informasjonssoldaten med administrative oppgaver på tjenestestedet. Tjenesten er dagtjeneste, men vær forberedt på en god del reising for å utføre oppdrag.

Stillingen krever høy grad av selvstendighet og evne til å tilpasse seg nye omgivelser samt en god del reising for å løse oppdrag (som dekking av øvelser for Forsvaret).

Hvordan komme hit

Presse- og informasjonssoldaten blir selektert på bakgrunn av skriftlig søknad i rekruttperioden. Her vektlegges kompetanse innen media og kommunikasjon i tillegg til generell egnethet. Søknadsskjema deles ut under informasjonsdagen på rekruttskolen.

Krav

Interesse for nyheter, media og presse- og informasjonsarbeid.

Fordel med

Utdanning innen journalistikk eller informasjonsarbeid. Herunder media og kommunikasjon på videregående skole og høyere utdanning ved høgskole eller universitet. Grafisk kompetanse og erfaring med foto og/eller video er også et pluss.

Antall tjenesteplasser for denne tjenesten

  • Medium
  • Mange

​​fakta​​​

  • ​​​​Rekruttperiode (sted): KNM Harald Haarfagre (Madla)
  • Tjenestesteder: Oslo og Bergen​
  • Oppmøtemåned: Januar, april og juli
  • ​Varighet: 12 måneder​​​

 

 

Du kan bli sendt til en annen tjenesteDu kan bli sendt til en annen tjeneste<p>​​​​​​​​​​​​​​Selv om du blir innkalt til denne avdelingen, kan det hende at du blir sendt til en helt annen tjeneste eller avdeling etter rekruttperioden. Det er Forsvarets behov som til slutt avgjør hvilken tjeneste du får. Det er stillinger i andre avdelinger i Forsvaret som skal fylles. Du får informasjon om hvilke stillinger du kan søke på i løpet av rekruttperioden.​​<br></p>http://forsvaret.no/karriere_/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=13

Publisert 19. februar 2018 12:52..