June-Elin Judvigsen ServanJune-Elin Judvigsen Servanhttp://forsvaret.no/media/PubImages/20160420OST_1974.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6218June-Elin Ludvigsen Servan stortrives med å jobbe med den formelle styringen av Forsvaret. Foto: Olav Standal-Tangen.

Holder i trådene

June-Elin Ludvigsen Servan valgte Forsvaret fordi hun ønsket å utvikle seg. – Ulike ledere har sett potensial som de har gitt meg muligheten til å utnytte, sier hun.
​​​​Navn: June-Elin Ludvigsen Servan
Alder: 41 år
Yrke: Seniorrådgiver, virksomhetsplanlegging og styring i Forsvarsstaben. 
Utdanning: Mastergrad innen strategisk ledelse og kommunikasjonHva går jobben din ut på?

Å omsette de politiske målene i iverksettingsbrevet (tildelingsbrev) fra Forsvarsdepartementet til oppdrag til Forsvarets avdelinger. I tillegg rapporterer jeg tilbake til Forsvarsdepartementet om hvordan Forsvaret arbeider for å nå målene de har satt. I bunn og grunn handler det om den formelle styringen av Forsvaret.

Hvorfor valgte du denne karrieren?

‒ Jeg valgte Forsvaret fordi jeg så at det var en organisasjon der jeg kunne utvikle meg, og det har slått til. Jeg har valgt å bli i Forsvaret fordi jeg gjennom karrieren har fått utfordringer som har passet for meg, og der ulike ledere har sett potensial som de har gitt meg muligheten til å utnytte.

Hvorfor er denne jobben meningsfull?

‒ Forsvaret får en andel av fellesskapets ressurser for å løse et viktig samfunnsoppdrag. Det er meningsfullt å bidra til at disse ressursene brukes på en slik måte at det blir mest mulig forsvar for pengene.

Hva er det beste med denne jobben?

‒ Den medfører mange større og mindre oppgaver som må løses, og det er mange detaljer som skal på plass og avstemmes i et stort bilde – og det er mange interesser som skal høres og tas hensyn til. Den balansegangen skaper en spennende og variert hverdag.

Hvordan havnet du i denne stillingen?

‒ Jeg hadde jobbet i Forsvaret i flere år med oppgaver innenfor styring og kommunikasjon i andre avdelinger da stillingen i Forsvarsstaben ble lyst ut og jeg ble oppfordret til å søke.
               

Hvordan er det å jobbe i Forsvaret?

‒ Det er veldig bra! Det er en organisasjon som er så stor at det som regel finnes gode utviklingsmuligheter, både gjennom jobben selv og i form av kurs og skoler både i inn- og utland. I tillegg har jeg alltid hatt veldig gode kollegaer rundt meg. Jeg blir stadig glad over korpsånden, velviljen og innsatsen som legges ned av dem jeg jobber med. I tillegg er det alltid hyggelig å nærme seg kontoret og oppdage at de som har kommet før meg vinker til meg fra vinduene sine!

Publisert 27. april 2016 13:07. av Monique Watne, Forsvarets mediesenter . Sist oppdatert 28. juni 2016 10:44.