Opptak spesialjeger 2019

Informasjon til deg som har blitt kalt inn til opptak for spesialjeger på Rena leir mandag 10. juni 2019.

​Spesialjegeropptaket er fysisk og psykisk meget krevende. Forsvarets spesialkommando forventer at du som møter har gjennomført tilfredsstillende forberedelser.

Du tilfredsstille fysiske minstekrav. Dette er minimumskrav som bør bestås med god margin før du møter på opptak.

Tester

Testene gjennomføres i løpet av de to første dagene under spesialjegeropptaket. Kandidater som ikke består de fysiske kravene vil bli dimittert fra opptaket. Kandidater som ikke består testene eller trekker seg fra opptaket kan ikke påregne og bli dimittert umiddelbart, men vil gjennomføre dimisjon etter avdelingens bestemmelser så raskt det er mulig.

Kravene og utførelsen av testene finner du her. 

Vår erfaring tilsier at det er mange som møter uforberedt og ikke består 30 km marsj i skog/kupert løype. Vær sikker på at du er godt innenfor kravet.


opptaket

Deler av opptaket gjennomføres i et område som kalles Børtne. Her gjennomføres det en serie med individuelle o-marsjer. O-marsjene under opptaket foregår i området rundt Børtne (Kartblad 1917 IV, Myklebysjøen i M 711 serien).

Opptaket vil i hovedsak gjennomføres nord for rutelinje 03, sør for rutelinje 13, øst for rutelinje 93 og vest for rutelinje 07.

Reise

Den enkelte får dekket reise etter den for statens billigste reisemåte. Reiseregning gjøres opp ved FSK. Hvis fly skal bestilles, så gjøres dette selv og ta med alle kvitteringer. Flybestilling gjelder for kandidater fra Nord Norge, Bergen og Stavanger. Kandidatene kan ikke påregne at FSK henter kandidatene ved tog stasjonen eller på flyplassen. Fra Rena tog stasjonen er det ca. 30 min gange til Rena Leir.
Kandidater som ikke består fysiske tester på dag 1, kan ikke påregne å få dekket reiseregning.

Oppmøte

Den enkelte skal stå klar iført i-antrekk og joggesko i idrettshallen Rena leir mandag 10. juni 2019 kl. 15.00. 

Kandidatene medbringer:

 • Alt nødvendig utstyr for opptaket 
 • En konvolutt med legeattest
 • Navn og personnummer skal være skrevet på forsiden av konvolutten.

Dersom du har behov for forlegning dagen før oppmøte, kontakt kaptein Botten - 48 88 33 63.

Forlegning og forpleining

Kandidatene forlegges og forpleies etter program for Spesialjegeropptak. Dette betyr at den enkelte ikke skal bestille rom o.l. for perioden 10. juni – 28. juni. Første måltid vil være kveldsmat mandag 10. juni. Kandidatene må selv sørge for mat før dette.

Lønn/forsikring

De som tjenestegjør i Forsvaret under opptaket mottar normal grunnlønn fra sin hjemmeavdeling, og fører NA på ATF. Personell som ikke tjenestegjør i Forsvaret mottar ikke lønn under opptaket. Alt personell under opptaket er underlagt Forsvarets forsikringer etter yrkesskadeforsikringsloven for skader som eventuelt oppstår i forbindelse med opptaket.

Utstyr som kan medbringes

Kandidatene tildeles tilstrekkelig og nødvendig utstyr, som skal benyttes under opptaket. Det er kun følgende personlig materiell til bruk under opptaket, som kan medbringes.

 • 2 par egne feltstøvler/fjellstøvler av godkjent type (robust såle, svarte, ankelstøtte)
 • 2 par såler til feltstøvlene (valgfri type)
 • 2 par sokker til bruk i feltstøvel.
 • Klokke (uten GPS) og vekkeklokke
 • Tannbørste, tannkrem og såpe.
 • Joggesko 
 • Treningstøy (lang bukse/tights, jakke, shorts/kort tights, super-overdel, t-skjorte og to par sokker)
 • Legeattest. Skal leveres ved oppmøte.
 • Se også vedlagt PBU-liste (kun for deg som allerede er i tjeneste i Forsvaret.)
 • Sovepose til innebruk

Bagasje

Kandidatene har mulighet til å få låst inn 1 stk bagasje med overflødig utstyr ved ankomst. Denne bagasjen må være godt merket.

Kommunikasjon

Kandidatene har ingen tilgang til kommunikasjon med utenforstående fra 10. juni kl 15.00 til 28. juni kl 12.00. Dersom familie/pårørende har presserende behov for å komme i kontakt med kandidaten kan de ringe:

 • Telefon FSK dagtid: 62 40 30 00
 • Vakt-/nødtelefon: 48 88 30 99

Spørsmål

Kontaktperson for Spesialjegeropptaket er kaptein Botten, mobil: 48 88 33 63.

Publisert 8. mai 2018 17:08.. Sist oppdatert 24. mai 2019 15:26.