Utdanning i ForsvaretUtdanning i Forsvarethttp://forsvaret.no/media/PubImages/MEHgg_12530jpg.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7291Forsvaret har et bredt utdanningstilbud med mange muligheter. Vi har studenter på havet, i skogen, i lufta, på verksted, på kontor og på kjøkken. ​​​

Hvilke utdanninger kan jeg ta?

Befalsutdanning

Høyere utdanning

Lærling

Yrkessoldat

Befalsutdanning

En befalsutdanning lærer deg å inspirere, ta avgjørelser, undervise, organisere og en rekke teknikker for å bli en god leder. Utdanningene kan variere i tid, men er vanligvis ett år skole og ett år praksis.

Det er flere veier å gå for å ta en befalsutdanning. Klikk deg inn på de ulike befalsskolene for mer informasjon om hvilke studieretninger du kan spesialisere deg innenfor.

Høyere utdanning

Forsvaret tilbyr et bredt spekter av utdanninger på bachelornivå. Utdanningene kan variere i tid, men er vanligvis tre år skole etterfulgt av tre år praksis.

Med bachelorgrad fra en av Forsvarets skoler vil du ha gode muligheter for en karriere i uniform. Klikk deg inn på de ulike skolene for mer informasjon om de forskjellige studietilbudene.

Etter endt bachelor- og krigsskoleutdanning er det mulig å bygge på med en mastergrad i militære studier ved Forsvarets høgskole.

Lærling

Forsvarets er Norges største lærebedrift. Vi har til enhver tid mer enn 600 lærlinger fordelt på 30 fagområder over hele landet.

Vi tilbyr en spennende og annerledes læretid fylt med faglige og personlige utfordringer. Læretiden kombineres med gjennomføring av førstegangstjeneste, men i enkelte fag kan du søke læreplass som sivil lærling.

Yrkessoldat

Med yrkessoldat menes alle militært tilsatte som ikke er befal eller offiserer. Enten du ønsker å jobbe som profesjonell soldat, på kontor eller i spesialstyrkene er mulighetene mange.

Her kan du ta en spesialistutdanning som gjør deg i stand til å bekle stillinger i en profesjonell avdeling. Etter fullført og bestått utdanning vil du kunne få tilbud om ansettelse i avdelingen.

Finn din
utdanning

Forsvaret har et bredt utdanningstilbud med mange muligheter. Her kan du enkelt finne ut hva som passer for deg og dine interesser.

Finn utdanning

Fordelene ved å ta utdanning i Forsvaret

  • Null studielån: Med lønn under utdanningen kan du konsentrere deg fullt om fagene.

  • Unike erfaringer: Du opparbeider deg erfaringer du ikke får noe annet sted.

  • Gode muligheter for jobb: En utdanning i Forsvaret er ettertraktet for arbeidsgivere både i og utenfor Forsvaret.

  • Bli en ung leder: All utdanning i Forsvaret inneholder solide lederelementer.

Alternativ tekst

Hvordan søker jeg?

Her har vi samlet informasjon om prosessen fra søknad til skoleplass. Du finner en komplett oversikt over søknadsfrister og søknadsskjemaer nederst på siden.

Les mer