Høyere utdanningHøyere utdanninghttp://forsvaret.no/media/PubImages/20140901th_ 7972.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4475En bachelorgrad fra Forsvaret gir deg en ettertraktet kompetanse for arbeidsgivere både i og utenfor Forsvaret.

Utdanningssystemet i Forsvaret er under endring. Det tas forbehold om endringer i dette utdanningstilbudet fra 2018.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVA ER HØYERE UTDANNING?

På samme måte som sivile høgskoler- og universiteter tilbyr Forsvaret en rekke studier som fører til en bachelorgrad. Dette gir deg en ettertraktet kompetanse som kan brukes både i og utenfor Forsvaret. Utdanningene kan variere i tid, men er vanligvis tre år skole etterfulgt av tre år praksis.

HVORDAN FUNGERER DETTE?​​ 

Å ta høyere utdanning i Forsvaret er ikke det samme som å være student ved de fleste sivile høgskoler- eller universiteter. Noen dager har du tradisjonell klasseromsundervisning, andre dager tilbringes ute på øvelse, på trening eller på skytebanen. Vi kombinerer teori og praksis på en måte som gir deg en spennende og variert skolehverdag.

Ledere trengs overalt, og du vil garantert få brukt det du har lært senere i livet​​.​​

Undervisningen legges opp slik at du får prøvd ut og videreutviklet dine lederegenskaper i praksis. Dette gir deg som nyutdannet tyngden du trenger for å mestre utfordrende, interessante og ansvarsfulle lederstillinger.

HVA KAN JEG BLI?​

​En bachelorgrad fra Forsvaret gir deg gode muligheter for en karriere i uniform. På samme måte som ved sivile høgskoler- og universiteter, vil utdanningen du velger være av betydning for hva du kan jobbe med.

VIDERE MULIGHETER​

Mulighetene er mange, og etter endt utdanning kan du søke på relevante stillinger i hele Forsvaret. Fordelen med en offisersutdanning er at du kan bygge på med etter- og videreutdanning som kvalifiserer til en rekke spennende stillinger. Ved Fors​​varets høgskole kan offiserer med bachelor- og krigsskoleutdanning blant annet bygge på med en mastergrad i militære studier.

HVILKEN SKOLE SKAL JEG VELGE?​​

Forsvaret har syv forskjellige skoler hvor du kan ta høyere utdanning. Felles for dem alle er utvikling av leder- og stridsferdigheter som er nødvendig for at du skal kunne jobbe som offiser i Forsvaret.​

Det som skiller skolene fra hverandre er hvilke fagområder du kan utdanne deg innenfor. I tillegg til den grunnleggende offisersutdanningen, vil du spesialisere deg innen et bestemt fagområde. Klikk deg inn på de ulike skolene for mer informasjon om de ulike studietilbudene. ​
​​​​

​​​​Forsvaret tilbyr også kortere lederutdanninger på befalsskolenivå

les mer om befalsutdanning

​​​