UIFUIFhttp://forsvaret.no/media/PubImages/institusjonskokk_toppbilde.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=87

Institusjonskokkfaget

Liker du å lage mat og vil ha en spennende læretid? Søknadsfrist 15. februar 2017.

Som institusjonskokk i Forsvaret vil du arbeide med effektiv og hygienisk tilberedning av mat for mange gjester samtidig. Forsvaret har moderne kjøkken med topp utstyr og gode lokaliteter. Du vil lage mat både til feltøvelser og selskap, og tallet på gjester kan variere fra 30 til 500.

I løpet av læretiden vil du blant annet få opplæring i spesialkost, diett, hygiene, kvalitetskontroll og vurdering av råvarer, porsjonsberegning, menyplanlegging og ulike teknikker og tilberedningsmetoder for mat.

 Som institusjonskokklærling i Forsvaret har jeg fått en lærerik og unik læretid med kompetanse og kurs som vil styrke mine jobbmuligheter senere.

 David Einarsen, 2 års lærling.

  • Er du kreativ, lærevillig og liker å lage mat?
  • Har du «stå-på» vilje og samarbeider godt med andre?
  • Er du strukturert og kan jobbe selvstendig, effektivt og planmessig?

Fullført og bestått læretid fører frem til fagbrev i institusjonskokkfaget. Yrkestittel er Institusjonskokk.

​FOR Å BLI LÆRLING MÅ DU:

  • Være norsk statsborger
  • Ha bestått sesjon del 1 og 2
  • Ha bestått VG2 kokk og servitørfag
  • Ha fylt 18 år i løpet av opptaksåret​
  • Ha god vandel
  • Ha normalt god helse
  • Ha karakteren god i orden og oppførsel
  • Ha lavest mulig fravær

Publisert 3. desember 2014 11:53.. Sist oppdatert 13. januar 2017 10:16.