En kokkelærling ved Bodø hovedflystasjonAn institution chef apprentice at Bodø Main Air BaseEn kokkelærling ved Bodø hovedflystasjonAn institution chef apprentice at Bodø Main Air Basehttp://forsvaret.no/media/PubImages/kokkfaget_toppbilde.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=89

Kokkfaget

Liker du å lage mat og vil ha en unik læretid i Forsvaret? Søknadsfrist 15. februar 2017.

I kokkfaget lærer du å planlegge, forberede og lage mat med tanke på blant annet smak, estetikk, lukt, presentasjon, hygiene og økonomi. Som kokk må man kunne sette sammen en meny med flere retter til et komplett måltid. Ulike komponenter som eksempelvis kjøtt og fisk må kunne kombineres med riktig tilbehør som grønnsaker, saus, potet osv. til en fullkommen rett.

Som kokklærling får du opplæring i bruk og håndtering av råvarer, utstyr og menyoppsett. Du må kunne jobbe effektivt og målrettet med flere oppgaver samtidig og bruke tiden effektivt slik at spisegjester får de forskjellige retter servert til riktig tid.

Ved å ta læretiden som kokk i Forsvaret får jeg bred erfaring i faget, og vil ha gode jobbmuligheter videre som faglært kokk.

Solve Haugen Turøy, 2 års kokklærling.

  • Er du kreativ, lærevillig og liker å lage mat?
  • Har du «stå-på» vilje og samarbeider godt med andre?
  • Er du strukturert og kan jobbe selvstendig, effektivt og planmessig?

Fullført og bestått læretid fører frem til fagbrev i kokkfaget.
Yrkestittel er kokk.

FOR Å BLI LÆRLING MÅ DU:

  • Være norsk statsborger
  • Ha bestått sesjon del 1 og 2
  • Ha bestått VG2 kokk og servitørfag
  • Ha fylt 18 år i løpet av opptaksåret
  • Ha god vandel
  • Ha normalt god helse
  • Ha karakteren god i orden og oppførsel
  • Ha lavest mulig fravær​
Publisert 5. desember 2014 08:35.. Sist oppdatert 13. januar 2017 10:16.