Trine Engeberg er kontorlærling ved Tordenskjoldbygget på Haakonsvern / Trine Engeberg is a apprentice at Haakonsvern in BergenTrine Engeberg er kontorlærling ved Tordenskjoldbygget på Haakonsvern / Trine Engeberg is a apprentice at Haakonsvern in Bergenhttp://forsvaret.no/media/PubImages/_DSC0191.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=703

Resepsjonsfaget

Ønsker du en lærerik læretid innen resepsjonsfaget? Årets søknadsfrist har gått ut. Læreplasser for 2018 vil kunngjøres med søknadsfrist 15. februar 2018.

​Resepsjonsfaget omhandler fagområdene vertskapsrollen, salg, markedsføring, etablering og drift. Faget gir deg kompetanse og innsikt i bedriftens organisering, kundebehandling og andre resepsjonsrelaterte arbeidsoppgaver.

Som resepsjonistlærling får du opplæring i bruk av hotell-relaterte programmer som booking og bestilling, enkle økonomiske oppgaver og kundebehandling. I løpet av læretiden vil du blant annet lære å planlegge ankomst og avreise samt å opprettholde drift av en befalsforlegning. Yrket er internasjonalt og man kan etter endt utdanning jobbe mange steder i verden.

Å være resepsjonistlærling i Forsvaret er ikke bare en mulighet til å få en utdanning. Det er en mulighet til å vokse som person.

Solveig Sønnøve Hamre, 2.års resepsjonistlærling.

 • Er du serviceinnstilt, strukturert og liker å ha kontakt med andre mennesker?
 • Gode språkkunnskaper er en fordel, men du vil lære å uttrykke deg godt -
        både på norsk og engelsk, skriftlig og muntlig.
 • Evner du å lære og bruke digitale verktøy?

Fullført og bestått læretid gir deg fagbrev i resepsjonsfaget.
Yrkestittel er resepsjonist.

​​​​​​​FOR Å BLI LÆRLING MÅ DU:

 • Være norsk statsborger
 • Ha bestått sesjon del 1 og 2
 • Ha bestått VG2 reiseliv
 • Ha fylt 18 år i løpet av opptaksåret ​
 • Ha god vandel
 • Ha normalt god helse
 • Ha karakteren god i orden og oppførsel
 • Ha lavest mulig fravær

 

 

Informasjon til søkerInformasjon til søker<p class="forsvaretElement-p">​​<span style="font-size:1rem;">​​S</span><span style="font-size:1rem;">øknadsskjemaet er ikke åpnet enda. </span><span style="font-size:1rem;">På </span><a href="/_layouts/15/FIXUPREDIRECT.ASPX?WebId=43a4d28e-fa33-4cd8-8cd4-6b9b23fa35c6&TermSetId=c596c3f3-d867-47f0-9cd6-e496b09e0600&TermId=176107c0-8c88-4a78-98ec-4ff9c9cca15a" style="font-size:1rem;">denne siden​</a><span style="font-size:1rem;"> finner du en komplett oversikt over alle søknadsfrister, samt informasjon om når de ulike søknadsskjemaene åpner, hvordan du søker, og veien videre fra søknad til skoleplass.</span></p><p class="forsvaretElement-p"><span style="font-size:1rem;"></span><span style="font-size:1rem;">S</span><span style="font-size:1rem;">kulle du ha ytterligere spørsmål kan du ta kontakt med Forsvarets personell- og vernepliktssenter på telefon 03003.</span></p>http://forsvaret.no/karriere_/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=3

Publisert 3. desember 2014 12:01.. Sist oppdatert 20. februar 2017 15:29.