Ekstra vakthold ved hovedinngangen til Akershus festning i forbindelse med heving av beredskapen til A (alfa) / Extra guard at the main entrance at Akerhus fortress during to alert A (alfa)Ekstra vakthold ved hovedinngangen til Akershus festning i forbindelse med heving av beredskapen til A (alfa) / Extra guard at the main entrance at Akerhus fortress during to alert A (alfa)http://forsvaret.no/media/PubImages/sikkerhetsfaget_bilde.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1121

Sikkerhetsfaget

Synes du sikkerhetsfaget virker spennende og kan tenke deg en unik og utfordrende læretid i Forsvaret? Årets søknadsfrist har gått ut. Læreplasser for 2018 vil kunngjøres med søknadsfrist 15. februar 2018.

I sikkerhetsfaget vil du lære om fagområder som sikkerhetsplanlegging, sikkerhetsarbeid og rapportering. Faget gir innsikt og kompetanse i blant annet risikovurdering, konflikthåndtering, førstehjelp og forebygging av brann.

Lærlinger i sikkerhetsfaget tjenestegjør i Forsvarets avdelinger for vakt og sikring. Her vil du blant annet lære om krisehåndtering, risiko- og trusselvurdering, rapportering, ordens- og vakttjeneste.

Å være lærling i sikkerhetsfaget har utviklet meg som person. Jeg arbeider med fagansvarlige som har bred kompetanse og jeg har en utfordrende og spennende hverdag. Det har gjort meg mere moden og forberedt til arbeidsmarkedet.

Petter Thuen Nilsen, 2 års lærling i sikkerhetsfaget

 • Er du motivert og nysgjerrig og ønsker å utfordre deg selv?
 • Har du gode teoretiske og praktiske kunnskaper og har øye for detaljer?
 • Ønsker du å lære om sikkerhet i et kompetent fagmiljø?

Fullført og bestått læretid fører frem til fagbrev i sikkerhetsfaget.

FOR Å BLI LÆRLING MÅ DU:

 • Være norsk statsborger
 • Ha bestått sesjon del 1 og 2
 • Ha bestått VG2 salg, service og sikkerhet
 • ​Ha fylt 18 år innen 1. september i opptaksåret​
 • Ha god vandel
 • Ha normalt god helse
 • Ha karakteren god i orden og oppførsel
 • Ha lavest mulig fravær
 • Det er ønskelig med førerkort kl. B​

 

 

Informasjon til søkerInformasjon til søker<p class="forsvaretElement-p">​​<span style="font-size:1rem;">​​S</span><span style="font-size:1rem;">øknadsskjemaet er ikke åpnet enda. </span><span style="font-size:1rem;">På </span><a href="/_layouts/15/FIXUPREDIRECT.ASPX?WebId=43a4d28e-fa33-4cd8-8cd4-6b9b23fa35c6&TermSetId=c596c3f3-d867-47f0-9cd6-e496b09e0600&TermId=176107c0-8c88-4a78-98ec-4ff9c9cca15a" style="font-size:1rem;">denne siden​</a><span style="font-size:1rem;"> finner du en komplett oversikt over alle søknadsfrister, samt informasjon om når de ulike søknadsskjemaene åpner, hvordan du søker, og veien videre fra søknad til skoleplass.</span></p><p class="forsvaretElement-p"><span style="font-size:1rem;"></span><span style="font-size:1rem;">S</span><span style="font-size:1rem;">kulle du ha ytterligere spørsmål kan du ta kontakt med Forsvarets personell- og vernepliktssenter på telefon 03003.</span></p>http://forsvaret.no/karriere_/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=3

Publisert 3. desember 2014 12:03.. Sist oppdatert 20. februar 2017 15:29.