ek_operator_fek_operator_fhttp://forsvaret.no/media/PubImages/ek_operator_f.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4459

Elektronisk krigføringsoperatør i Etterretningsbataljonen

​Som elektronisk krigføringsoperatør vil du være en del av en profesjonell avdeling som leverer etterretningsstøtte til militære operasjoner. Søknadsfrist 8. januar 2018.

Elektronisk krigføring innebærer å ta i bruk elektroniske hjelpemidler til å fange opp informasjon om fienden som kan brukes til egen fordel. Dette anses som en viktig del av militære operasjoner og har siden radioens opprinnelse påvirket utfallet av kriger og konflikter.

Arbeidsmetodene som benyttes til denne type oppdrag er i stor grad unntatt offentligheten. En kjent metode for informasjonsinnhenting er å avlytte og blokkere fiendens sambandsnett. Dette kan for eksempel gi nyttig informasjon om geografisk plassering av fiendens styrker og materiell. Oppdragene kan løses av enkeltpersoner med bærbart utstyr eller ved å benytte større høyteknologiske innsamlingssystemer.

Avdelingen har i over 50 år levert etterretningstjenester til Hæren, og stiller kontinuerlige bidrag til utenlandsoperasjoner.

Grunnutdanning​​​

For å kunne tjenestegjøre som elektronisk krigføringsoperatør må du gjennomføre en grunnutdanning som har en varighet på tolv måneder. Avdelingen forsøker å rekruttere personell med variert tjenestebakgrunn og tilrettelegger utdanningen for å skaffe dybdekunnskap innen relevante fagområder.

veien videre​

Etter fullført og bestått utdanning kvalifiserer du til operativ tjeneste. Tjenesten er svært variert med blant annet øvelser over hele landet og mulighet for deltagelse i utenlandsoperasjoner.

Som elektronisk krigføringsoperatør vil du kunne løse oppdrag i pågående konfliktsoner. Dette stiller strenge krav til militære ferdigheter, samt psykisk og fysisk robusthet. Våre operatører er kjent for å være tilpasningsdyktige, gode til å sette komplekse situasjoner i system og finne frem til kjernen i problemstillinger.

Tjenestested vil være Setermoen. ​

personlige egenskaper

 • Er du nysgjerrig på hvordan teknologi fungerer?
 • Er du praktisk anlagt og har evnen til å jobbe systematisk?
 • Trives du i felt over lengre perioder?

LEGG VED FØLGENDE DOKUMENTER I SØKNADEN​​:

 • CV (med bilde, e-postadresse og telefonnummer)
 • Selvbiografi. Hvem er du? Personlige egenskaper? Fremtidige planer? Skrives elektronisk med skriftstørrelse 12 og linjeavstand 1,5. Minimum 1 side, maks 2 sider. Selvbiografien er med på å danne grunnlaget for seleksjonsprosessen.​
 • Ufyllende søknad med begrunnelse for hvorfor du ønsker stilling i EKKP.  Skrives elektronisk med skriftstørrelse 12 og linjeavstand 1,5. Maks 1 side
 • Tjenesteuttalelser
 • ​Relevante vitnemål
 • Eventuelle kurs og kompetansebevis​​​​

​krav til søker:

 • Ha fullført førstegangstjeneste eller befalsskole​
 • Må inneha førerkort klasse B innen 1. juli i opptaksåret
 • Bestå fysiske minstekrav for utdanningen
 • Medisinsk skikket
 • Kunne sikkerhetsklareres for "Strengt hemmelig"
 • Minimum karakter 4 på teoritesten (allment evnenivå) fra sesjon
 • ​Øvre aldersgrense er 35 år​

 

 

Informasjon til søkerInformasjon til søker<p class="forsvaretElement-p">​​<span style="font-size:1rem;">​​S</span><span style="font-size:1rem;">øknadsskjemaet er ikke åpnet enda. </span><span style="font-size:1rem;">På </span><a href="/_layouts/15/FIXUPREDIRECT.ASPX?WebId=43a4d28e-fa33-4cd8-8cd4-6b9b23fa35c6&TermSetId=c596c3f3-d867-47f0-9cd6-e496b09e0600&TermId=176107c0-8c88-4a78-98ec-4ff9c9cca15a" style="font-size:1rem;">denne siden​</a><span style="font-size:1rem;"> finner du en komplett oversikt over alle søknadsfrister, samt informasjon om når de ulike søknadsskjemaene åpner, hvordan du søker, og veien videre fra søknad til skoleplass.</span></p><p class="forsvaretElement-p"><span style="font-size:1rem;"></span><span style="font-size:1rem;">S</span><span style="font-size:1rem;">kulle du ha ytterligere spørsmål kan du ta kontakt med Forsvarets personell- og vernepliktssenter på telefon 03003.</span></p>http://forsvaret.no/karriere_/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=3

Publisert 5. desember 2014 17:05.. Sist oppdatert 18. september 2017 11:54.