RedningsmannRedningsmannhttp://forsvaret.no/media/Lists/YouTubeVideoList/DispForm.aspx?ID=25http://youtu.be/y6bD46a9UwQ

Redningsmann i Luftforsvaret

Kunne du tenkt deg å jobbe om bord i et av Luftforsvarets redningshelikoptre? Årets søknadsfrist gikk ut 29. januar 2016. Nye utlysninger vil kunngjøres på denne siden.

Det er Luftforsvaret som har ansvar for redningshelikoptertjenesten i Norge. Som redningsmann vil du ha en sentral rolle i helikopterbesetningen ved løsning av alle typer oppdrag. Under søk- og redningsoppdrag deltar du blant annet som observatør, utøver heisoperasjoner og fungerer som anestesilegens assistent ved behandling av pasienter. Dette stiller høye krav til personlig egnethet og god redningsteknisk kompetanse.  ​​

Utdanningen kan søkes av både sivilt og militært personell. Kvalifiserte søkere vil bli innkalt til opptaksprøver ved Luftforsvarets seleksjonssenter. Dette innebærer blant annet fysiske-, medisinske- og psykologiske tester.

Det kreves bachelorgrad i sykepleie og autorisasjon som sykepleier, eller fagbrev i ambulansefaget for å søke denne utdanningen. Det er sterkt ønskelig med pre-hospital erfaring. Både generell fysisk form, svømme- og klatreerfaring vektlegges for opptak til denne utdanningen. I løpet av utdanningen gjennomføres blant annet spesialkurs innen sanitet, bruk av redningsutstyr og helikopterevakuering. Kandidater som ikke har befalsutdanning gjennomfører det i tillegg til redningsmannsutdanningen. Lengden på utdanningen kan således variere fra seks til atten måneder, og plikttjenesten er 3 år.

Etter gjennomført og bestått utdanning vil du bli tildelt redningsmannsvingen og overført til operativ tjeneste 330 skvadronen eller 337 skvadronen.

​krav til søker:

  • Ha autorisasjon som helsearbeider
  • Tilfredsstille medisinske og psykologiske krav til flybesetningsmedlemmer
  • Tilfredsstille fysiske minstekrav​​ for utdanningen
  • Tilfredsstille nasjonal standard for redningsmenn​
  • Kunne sikkerhetsklareres for "Hemmelig"
  • Øvre aldersgrense ved opptak er 35 år
Publisert 27. november 2014 16:14.. Sist oppdatert 21. november 2016 09:27.