kultur_1135_contrastopåskeoratorkultur_1135_contrastopåskeoratorhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=19069/media/PubImages/Påskeoratoriet - web og FB 1158.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt25. april 2019 20:00
StedHarstad
Type hendelseKonsert

Contrasto - Påskeoratoriet

Opplev musikere fra Hærens musikkorps i Bachs mektige Påskeoratorie under festivalen Contrasto i Harstad.

Konsertinformasjon:
Torsdag 25. april kl. 20:00
Harstad Kirke

Contrastofestivalen i Harstad

Contrasto er en festival som tar mål av seg til å presentere det ypperste av klassisk musikk, presentert av de aller ypperste musikerne. Festivalen selv ytrer at den skal ikke være for eliten, men for den vanlige lytter som liker å høre god musikk. Den beste!​

Contrasto 2019 starter allerede torsdag 25. april med et storslagent verk. Vi får høre Påskeoratoriet av Johan Sebastian Bach i et unikt samarbeid mellom korene Vokal Nord, Vokal Art, Narvik Kirkes kammerkor, Trondenes Motettkor og musikere fra Hærens Musikkorps, MinEnsemblet, Brøstadbotn Barokk Band og Paulus Barokk. Vi lover høy gåsehudfaktor når Harstad kirke fylles av Bachs mektige musikk. Musikalsk leder er Bjørn Andor Drage.

Påskeoratoriet

Bachs Påskeoratorie griper tilbake til den liturgiske framstillingen av påskeopptoget og påskelatteren slik det hadde vært vanlig i gudstjenesten siden middelalderen for å illustrere påskens hendelser (på samme måte som julegudstjenestenes krybbe).

Musikken var gjenbruk av "Schäferkantate", Entflieht, verschwindet, entweichet, ihr Sorgen (BWV 249a), som Bach skrev for fødselsdagsfeiringen til hertug Christian av Sachsen-Weißenfels, og som det finnes minst to versjoner av. Det var bare resitativene fra den verdslige versjonen som ikke ble brukt i Påskeoratoriet; de ble erstattet med nyskrevne resitativ. Påskeoratoriet/Schäferkantates tre første satser er sannsynligvis bearbeidelser av tapte instrumentalkonserter.

Musikken er mektig og vakker, og Bach selv holdt komposisjonen meget kjær.

Billettpris: 350,- / 1400,- (festivalpass)

kjøp billetter her

Publisert 22. januar 2019 14:48. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 21. mars 2019 10:24.