kultur_1286_digitalekonsertermedkultur_1286_digitalekonsertermedhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21956/media/PubImages/Digitale-konserter.jpg

Digitale konserter med Forsvarets musikk

Mens konsertsalene står tomme tar Forsvarets musikk i bruk digitale konsertarenaer for å tilby kulturopplevelser til Forsvarsansatte, vernepliktige, veteraner og øvrig publikum.

​– Smittevernstiltakene i forbindelse med koronautbruddet har ført til at vi ikke lengre kan oppleve kultur- og andre arrangementer samlet på tribuner eller amfi. Allikevel er kultur veldig viktig som et samlende element for oss mennesker, kanskje spesielt i vanskelige tider. Forsvarets musikks hovedoppdrag er å bygge profesjonsidentitet blant vårt stadig tjenestegjørende personell gjennom seremoniell og konserterende virksomhet. I tillegg er militærkorpsene en viktig ambassadør og brobygger ut til samfunnet for øvrig. Våre militærkorps har derfor tatt i bruk digitale konsertarenaer for å støtte Forsvaret og samfunnet på en trygg og forsvarlig måte, forteller Sjef Forsvarets musikk, kommandørkaptein Arnstein Lund.

Fredagsstrøm på facebook

I Ukene fremover kan du hver fredag oppleve strømmede konserter med ulike kammergrupper og solister fra korpsene i forsvaret på facebook. Konsertene vil ha et bredt repertoar og tematikk, og viser frem Forsvarets musikks tilstedeværelse over hele landet. Føringer vedrørende smittevern overholdes selvfølgelig både i innøvingsperiode og under strømmingen av selve konsertene.

 

 

kultur_1286_digitalekonsertermedkultur_1286_digitalekonsertermedhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21957https://youtu.be/zq3tIWATLlQPlanlagte fredagsstrømmer (samtlige konserter starter kl. 12.00)
Fredag 3. april - Kongelige norske marines musikkorps
Fredag 10. april - Luftforsvarets musikkorps
Fredag 17. april - Hærens musikkorps
Fredag 24. april - Forsvarets stabsmusikkorps
Fredag 24. april - Norsk Militær Tattoo spesialsending (NB! Starter kl. 20.00)
Fredag 1. mai - Sjøforsvarets musikkorps
Fredag 8. mai - Frigjørings- og veterandagkonsert - Luftforsvarets musikkorps (NB! Starter kl. 18.00)
Fredag 15. mai - Hærens musikkorps
Fredag 22. mai - Kongelige norske marines musikkorps
Fredag 29. mai - Forsvarets stabsmusikkorps
Fredag 5. juni - Sjøforsvarets musikkorps

Hvor kan jeg se fredagsstrømmene?
Konsertene strømmes på de enkelte korpsenes facebooksider og Forsvarets musikks facebookside.

Konsertene legges også ut på Forsvarets musikks YouTube- kanal i etterkant av strømmingen.

Digitalt konsertarkiv på forsvaret.no og innspillinger.

Vi jobber for tiden med å opprette et digitalt konsertarkiv her på forsvaret.no. I dette arkivet vil vi i tiden fremover legge til ulike konsertopptak fra vårt arkiv. Vi har også valgt ut en rekke familievennlige konserter som er gode kulturtilbud for barnefamilier. Mer informasjon om det digitale konsertarkivet følger snart.

Militærkorpsene i Forsvaret har gitt ut en rekke flotte innspillinger, hvorav flere har vært nominert for og vunnet ulike priser. Du finner våre innspillinger på større strømmetjenester og digitale musikkleverandører som Spotify, Tidal, iTunes etc.

Utover tiltakene nevnt ovenfor vurderes også andre fremtidige digitale tiltak og konserttilbud løpende. Hold deg oppdatert på vår aktivitet og musikktilbud på våre nettsider.

Publisert 9. april 2020 14:09. av Rohan Sandemo Fernando. Sist oppdatert 23. april 2020 13:00.