kultur_1129_festkonsertentakeoffkultur_1129_festkonsertentakeoffhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18595/media/PubImages/Festkonserten_takeoff_nett.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt28. mars 2019 19:00
Sluttidspunkt29. mars 2019 21:00
StedRidehuset (Oslo), Lillehammer
Type hendelseKonsert

Festkonserten Takeoff

Denne festkonserten er vår hilsen til Luftforsvarets 75-årsjubileum. Vi spiller musikk i et bredt utvalg sjangre, har med oss en pilot som konferansier og en solist som synger blant annet Elvis og Ray Charles!

​Konsertinformasjon:
Torsdag 28. mars kl. 19:00 - Ridehuset, Akershus festning
Kjøp billetter her

Fredag 29. mars – kl. 19:00 – Maihaugsalen, Lillehammer
Det er ikke ordinært billettsalg på denne konserten. Men fribilletter deles ut på base Jørstadmoen (utenfor leiren) onsdag 20. mars kl. 9.00–10.00 og 17.00–18.00 eller fredag 22. mars kl. 9.00–10.00. Opptil 4 billetter pr. person.

Finnes det likheter mellom en jagerpilot og en musiker i Forsvaret? 

Kom for å høre og oppleve svaret på konsertene i Ridehuset på Akershus festning og Maihaugsalen på Lillehammer. Forsvarets stabsmusikkorps møter pilot Morten Hanche på festkonserten Takeoff og sammen bryter de lydmuren! For å forsterke den musikalske opplevelsen, har de også med The Voice-vinneren Knut Marius Djupvik.

Major Morten ”Dolby” Hanche er en av Norges mest erfarne og allsidige jagerflyvere og i 2015 ble han første nordmann bak spakene i de nye norske kampflyene F-35. Pilotene i Forsvaret er meget gode ambassadører for Forsvarets kjerneverdier gjennom å vise respekt, ta ansvar og utvise mot. Som pilot må man prestere på topp når det virkelig gjelder – en virkelighet som også gjelder for profesjonelle musikere. Hanche, som er en habil musiker på fritiden, utforsker likheter og ulikheter mellom disse profesjonene sammen med kveldens dirigent, Leif Arne Tangen Pedersen – som til daglig er soloklarinettist i Oslo-Filharmonien.

Virtuositet og sjangerbredde

På kveldens konsert får du oppleve Stabsmusikken på sitt aller beste og med stor sjangerbredde. Fra konsertens takeoff tas publikum med på en musikalsk flyvning mellom storslagne klassiske verk, actionfylte øyeblikk fra Star Wars-sagaen og heftige storbandrytmer fra de amerikanske nattklubbene på 30-tallet – og ikke minst låter av Elvis og Ray Charles! Kveldens sangsolist har ikke hvilken som helst stemme – Knut Marius Djupvik vant nemlig The Voice i 2013! Han har siden reist rundt som soloartist med ulike orkestre, band og kor – og et samstemt kritikerkorps hyller hans mektige stemme i sjangre som blues, RnB og Soul. Publikum får også høre flere dyktige solister fra Stabsmusikkens egne rekker og det ryktes at konferansier Hanche tar opp klarinetten i løpet av kvelden! Underveis i «Vidda» blir det vist bilder fra Hanches mange flyvninger. Dette stykket ble til etter at trompetvirtuos Ole Edvard Antonsen fikk sin guttedrøm oppfylt, nemlig å fly et F-16 kampfly.


Publisert 29. januar 2019 13:21. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 19. mars 2019 14:38.