kultur_1230_frasaltilsaliakershukultur_1230_frasaltilsaliakershuhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20691/media/PubImages/Fra_sal_til_sal_nettsiden.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt2. november 2019 13:00

Fra sal til sal i Akershus slott

Vi gjentar suksessen med kammerkonserter i de historiske salene i Akershus slott. På denne vandrekonserten får du høre hele seks ulike ensembler fra Forsvarets stabsmusikkorps.

​AKERSHUS SLOTT

Et besøk på Akershus slott er en vandring gjennom Norges historie fra 1300-tallet og frem til i dag. Her finner du restene av den opprinnelige middelalderborgen, rom fra de dansk-norske kongenes residens, dystre fangehull, smale ganger og storslåtte haller. Knapt noen annen bygning i Norge har gjennom så lang tid spilt en så sentral rolle i vår historie – og gjør det fremdeles.

De vakkert møblerte salene danner i dag rammen om Regjeringens representasjon og i slottskirken avholdes gudstjenester, vielser og konserter. Ikke minst besøkes slottet årlig av tusenvis av mennesker fra inn- og utland som ønsker å oppleve stedets historie. For mange har det blitt en tradisjon å besøke slottet når det er på sitt vakreste og pyntet til jul i desember.

Våre musikere har spilt på mange seremonier, konserter, middager, gudstjenester og kirkeparader for både Forsvaret og Regjerningen i Akershus slott og slottskirke. Men i vinter var første gang det ble arrangert en vandrekonsert gjennom de historiske salene. Konsertene var utrolig populære og nærmere 500 publikummere deltok.

Slottet er åpent for alle publikummere denne dagen, og noen vandrer videre underveis mens andre følger hele konserten. NB! Det er ikke sitteplaser til alle overalt, men det er mulighet til å sette seg ned flere steder underveis.

PROGRAM

Konserten starter i Slottskirken hvor blåseoktetten vår spiller: «Serenade i Ess-dur» (KV375) av Wolfgang Amadeus Mozart.

Konserten og publikum beveger seg videre til Christian IV's sal med «Marche de timbales» av Francois-André Philidor for to pauker og «Klarinettvartett i D-dur» av Carl Stamitz.

I Romerikssalen spiller våre saxofoner «Trio sonate i G-dur» av Georg Philipp Telemann og vår fløytetrio «Allegro con Gusto» fra Trio nr. 1 av Francois Devienne.

Siste sal er Olav V's sal hvor vårt messingensemble spiller «Brandenburg Concerto No. 3 i G-dur (BWV 1048) av Johan Sebastian Bach.

Konsertinformasjon:


Lørdag 2. november kl. 13.00 og kl. 15.00 
Seks ulike ensembler fra 
Forsvarets stabsmusikkorps

Slottet er åpent og konserten er inkludert i slottets ordinære inngangspris:
100,– (voksen) / 60,– (honnør/student) / 40,– (barn)
Det har vært forhåndssalg av billetter, men på konsertdagen kan 
billetter kjøpes i slottsbutikken ved slottets hovedinngang. 
Varighet ca. 1 time og 30 mintter

Publisert 1. november 2019 14:17..