kultur_1095_hrmknyttårskonsertenkultur_1095_hrmknyttårskonsertenhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18298/media/PubImages/Nyttårskonserten - Skjerm horisontal.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt11. januar 2019 19:00
Sluttidspunkt12. januar 2019 21:30
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Nyttårskonserten 2019

Hærens musikkorps feirer tradisjon tro det nye året med storslagen konsert. Med seg har de den internasjonalt anerkjente tyske barytonsangeren Thomas Bauer.

Hærens musikkorps inviterer til sine tradisjonsrike nyttårskonserter. I år gjenforenes de igjen med en av Tysklands største barytonstemmer, Thomas Bauer, som stod på scenen med korpset for 7 år siden. Den gang fikk bauer applausen til å løfte kulturhustaket med sine utrolige fremførelser av kjente og kjære sanger fra den klassiske sjangeren. Årets konferansier ingen ringere enn NRK-profilen Marte Stokstad som med sin kompetente programledelse og sjarm vil lede publikum gjennom kvelden.

Korpset har jobbet tett i samarbeid med dirigent Ole-Kristian Ruud for å sette sammen et feststemt program for å sette publikum i riktig nyttårsstemning. Selvfølgelig har det blitt gjort plass til publikums favoritt; Champagnegaloppen av Lumbye - og det ryktes om at også Radetzkymarjsen gjør sin sedvanlige reprise!

Fredag 11. januar kl. 19:00 - Sjef Hærens Nyttårskonsert (lukket)
Lørdag 12. januar kl. 18:00 og 20:30 - Harstad kulturhus

Billetter Harstad: 400,- / 350,- (venneforening, Forsvaret) /
300,- (venneforening,student,barn )

Kjøp billetter til Harstad kulturhus her


 

 

kultur_1095_hrmknyttårskonsertenkultur_1095_hrmknyttårskonsertenhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18304/media/PubImages/Thomas_E._Bauer_Marco_Borggreve_002_1000px.jpg
kultur_1095_hrmknyttårskonsertenkultur_1095_hrmknyttårskonsertenhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18303/media/PubImages/Marte Stokstad - KIL-9124.jpg
kultur_1095_hrmknyttårskonsertenkultur_1095_hrmknyttårskonsertenhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18305/media/PubImages/ole.k-downsized.jpg


Mer om

Thomas Bauer
Thomas E. Bauers allsidig og nærværende stil har gjort han til en av de mest ettertraktede barytonstemmene av i dag. Som konsert vokalist er han etterspurt internasjonalt, og har opptrådt med orkester som Boston Symphony og National Symphony i Washington, DC.

I 2018-2019 sesongen vil Thomas E. Bauer gjøre gjesteopptredener med Antwerp Symphony Orchestra, the Belgian National Rchestra, Aukland Philharmonic Orchestra, Auckland Philharmonic Orchestra, Leipzig MDR RSO, Frankfurt HR RSO, Berlin Tonkünstler Orchestra, Bamberg Symphony og Hærens musikkorps
 
Marte Stokstad:
Marte har i en årrekke vært blant de største profilene til NRK. Hun har ledet alt fra store direktesendinger til nå å være en fast stemme i 9-timen på NRKP1 sammen med Knut Folkestad. For ikke å nevne folkekjære Grand Prix, sammen med Per Sunnes. Lang erfaring fra både tv og radio gjør Marte til en svært kompetent og trygg konferansier med glimt i øyet.  Hennes management uttaler: Skal du ha med deg én programleder i krigen, er Marte veien å gå. Det avgjorde saken, Marte er perfekt til å lede Hærens musikkorps Nyttårskonsert.
 
Ole Kristian Ruud
Ole Kristian Ruud debuterte som dirigent med Oslo filharmoniske orkester i 1985. Da hadde han allerede mange år som utøvende musiker bak seg, i tillegg til direksjonsstudier ved Norges musikkhøgskole og Sibeliusakademiet. Han etablerte seg raskt som gjestedirigent for alle orkestrene i Norge, inklusive Forsvarets fem korps og har nå regelmessige oppdrag med de fleste større orkestrene i Skandinavia. Han har gjestet orkestre i hele Europa, USA og Japan og har turnert over hele Europa og i Japan.
 
Siden 1999 har Ruud vært professor i direksjon ved Norges musikkhøgskole. Mange av studentene hans har blitt profesjonelle dirigenter og gjør seg gjeldende i norsk og skandinavisk musikkliv. Han var også i flere år sjefsdirigent for vårt søsterkorps, Forsvarets stabsmusikkorps.
Publisert 26. november 2018 14:36. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 27. november 2018 14:44.