kultur_1083_istormogstille–norskkultur_1083_istormogstille–norskhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=17634/media/PubImages/FSMK_konsert_201018.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt20. oktober 2018 14:00
StedOslo
Type hendelseKonsert

I storm og stille – Norske militærkorps 1818–2018

Nasjonalbiblioteket markerer Musikkorpsenes år og 200-årsjubileet for Forsvarets musikk med en konsert full av norskt historisk repertoar.

Lørdag 20. oktober kl. 14:00
Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110, 0254 Oslo
Konferansier: Harald Herresthal
Dirigent: Torodd Wigum

Konserten er gratis!
Klikk her for å sikre deg plass med gratisbillett
Det vil imidlertid være flere gratis plasser tilgjengelig ved innslipp.

Militærkorpsene har med sin konsertvirksomhet spilt en sentral rolle i det norske forsvaret og det sivile samfunnet. De militære musikkskolene var lenge de eneste som kunne gi norsk ungdom instrumentalundervisning. Helt fram til i dag har korpsene tilpasset seg samfunnets behov og samtidig oppnådd et nivå og en bredde som har vakt nasjonal og internasjonal beundring.

Program:

Polonaise – Johan Gottfried Conradi
Slått – Ole Hjellemo
Bryllupsmarsj – Ole Olsen
Romance – Adolf Hansen
Fjerde fantasi over norske melodier – Friedrich August Reissiger
Bjørnedans – Johannes Hanssen
Magica – Allan Johansson
Sørgemarsj over Rikard Nordraak – Edvard Grieg
Humoreske – Johannes Hanssen
Valdresmarsj – Johannes Hanssen 

Konferansier:

Harald Herresthal er professor emeritus ved Norges musikkhøgskole. Foruten sin virksomhet som organist, forsker og litterær forfatter har han i mange år vært en etterspurt formidler av musikkhistorisk kunnskap på forskjellige nivåer. Herresthal ble 15 år gammel dirigent for Vestfossen Guttemusikkorps og har med sin tidligere karriere som trompetist et varmt forhold til korpsmusikken. 

Dirigent:

Torodd Wigum har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole med bratsj som hovedinstrument. Han har vært assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester og husdirigent i Stavanger Symfoniorkester. 2010-2012 var han kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta og i perioden 2010-2015 var han husdirigent i Trondheim Symfoniorkester. Fra 2016 er han dirigent og kunstnerisk leder for NUSO, Norsk ungdomssymfoniorkester. Wigum dirigerer jevnlig flere av korpsene i Forsvaret. Han hadde idéen bak og er også kjent for fenomenet Sniksymfonisering


Publisert 1. oktober 2018 14:27. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 1. oktober 2018 15:07.