kultur_1086_julpåfestningenfamilkultur_1086_julpåfestningenfamilhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=17716/media/PubImages/Mini_notteknekkeren_nett.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt1. desember 2018 13:00
Sluttidspunkt2. desember 2018 16:00
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Mini-Nøtteknekkeren i Ridehuset

Hør utvalgte satser fra Tsjaikovskis fantastiske Nøtteknekkersuite og bli med inn i juleeventyret om Clara når historien fortelles.

Konsertinformasjon
Lørdag 1. desember kl. 13:00 og 15:00
Søndag 2. desember kl. 13:00
Ridehuset på Akershus festning
Fri entré – Plassreservasjon
Varighet ca 1 time. Dørene åpnes 30 min før hver konsert.
NB! Fri entré med billett – Ticketmaster fra 15.oktober kl. 15.00.

«Nøtteknekkeren» er elsket av publikum verden over og danset av Nasjonalballetten hvert år siden 1965. For mange blir det ikke jul uten og hver jul strømmer nærmere 30.000 barn og voksne til Operaen. Billettene til alle årets forestillinger er utsolgt.

Hør utvalgte satser fra Tsjaikovskis fargesprakende og fantastiske suite arrangert for våre treblåsere av Øivind Westby. Skuespiller Ingjerd Egeberg binder musikkstykkene sammen og tar oss med inn i det vidunderlige juleeventyret hvor Clara sovner i juleselskapet og magiske ting begynner å skje. 

Jul på Akershus festning

Konsertene er tilknyttet arrangementet «Jul på Akershus festning». Før og etter konsertene er de mange ulike aktiviteter for barn og voksne rundt omkring på festningen. Informasjon om dette legges ut på: www.julefestningen.no

Dirigent

Max Artved er professor i kammermusikk ved Det Konglige Danske Musikkonservatorium i København og var tidligere solooboist i Danmarks Radiosymfoniorkester. Ved flere anledninger har han vært solooboist med Oslo-Filharmonien. I februar gjestet han oss i forbindelse med konserten «Treblåsaften».

Forteller

Ingjerd Egeberg ble uteksaminert fra Statens teaterhøgskole i 1994. Hun har jobbet som skuespiller ved Hålogaland Teater og Rogaland Teater, hvor hun også var teatersjef. Nå er hun ansatt ved Nationaltheatret. Hun har hatt roller i TV-serier og filmer, sist i Hollywood-produksjonen Downsizing. I august var Ingjerd med oss som Peer Gynt under "Høgfjellskonserten" vi spilte på Rondablikk Høgfjellsscene.

Publisert 8. oktober 2018 14:14. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 9. oktober 2018 09:28.