kultur_1166_markeringavfrigjørinkultur_1166_markeringavfrigjørinhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=19743/media/PubImages/FMUS FMKN ARTIKKEL.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt23. juni 2019 12:30
StedHarstad
Type hendelseKonsert

Markering av frigjøringsjubileet i Finnmark

75 år etter frigjøringen av Finnmark vil Harstad kommune markere jubileet med en offisiell markering på Trondenes. Hærens musikkorps medvirker på arrangementet.

Frigjøringsjubileet markerer en viktig del av Harstads historiet, da byen huset både Finnmarkskontoret for gjenoppbygging, og de fem leirene som tok imot tvangsevakuerte flyktninger fra Finnmark og Nord-troms i tillegg til leirene i Midt-Troms.

Det vil bli et offisielt program med taler og kunstneriske innslag. Trompetister fra Hærens musikkorps er blant de medvirkende. Det er fri entré på arrangementet.

I forbindelse med markeringen vil det også bli tilbud om omvisning på det historiske området på Trondenes, der den absolutt største leiren med mellom 1300 og 1600 mennesker var lokalistert.

Festspillene i Nord-Norge

Markeringen inngår som et av arrangementene under Festspillene i Nord-Norge.
​Festspillene er et årlig kulturarrangement og festival i Harstad i Troms som blir arrangert av en stiftelse med samme navn. Årets festival blir fullpakket med over 250 ulike musikk- og kunstforestillinger på 8 dager. Scenekunstprogrammet er større enn noensinne, med over 100 forestillinger med alt fra samtidsdans til akrobatikk og barne-forestillinger, musikkprogrammet er fylt av artister på tvers av sjangre og uttrykk.

Hærens musikkorps har vært en fast bidragsyter på Festspillene siden festivalen ble opprettet, og i år deltar de på 4 ulike arrangement.

Publisert 6. juni 2019 14:49. av Forsvarets musikk.