Untitled-2Untitled-2http://forsvaret.no/media/PubImages/bergenhus.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=914Bergenhus Fortress Museum. bergenhus festningsmuseum eksteriørt

Bergenhus festningsmuseum

Museet ligger i ett av magasinbygningene på Koengen ved Bergenhus festning og ble åpnet av Gunnar Sønsteby i 2006. Opprinnelig var museet viet motstandskampen i Bergensområdet.

Tre utstillinger knyttet til motstandkampen var på plass ved åpningen, seinere har museet fått flere andre utstillinger og har i dag både faste og tematiske utstillinger.

Omvisning, film og foredrag kan avtales for grupper og skoleklasser. Et lite bibliotek er også tilgjengelig.


ÅpningstideR

​​​​​​​​​​
Bergenhus festningsmuseum er stengt ut 2020 på grunn av covid-19.
De ansatte vil bruke tiden fremover på å utvikle det framtidige tilbudet til publikum, spesielt innenfor digitalisering og digital formidling. Slik forblir museet en bærekraftig og viktig formidler av norsk krigs- og militærhistorie også i fremtiden.

Gratis inngang

Museet ligger ved Bergenhus festning på Koengen, sentralt i Bergen. Adkomst med bil nord- eller sørfra på riksvei 585 med parkeringsmuligheter i Sandbrogaten. Inngang bak Thon Hotell Bergen Brygge (tidligere Hotell Orion).

​​​​​​​​​​​

Mer informasjon om Bergenhus finner du på

forsvaretsmuseer.no

​​​​​​​​

 
Publisert 11. mars 2013 14:29.. Sist oppdatert 2. juli 2020 14:02.