kultur_5_forsvarsmuseetkultur_5_forsvarsmuseethttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=312/media/PubImages/arkiv_1998__2159_document.jpg

Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860. Utstillingene viser historien til det norske Forsvaret, med vekt på tiden fra 1400-tallet og frem til våre dager.

Utstillingene gir et innblikk i Forsvarets utvikling, og viser også hvordan militær tenkning og krigens virkelighet har vært nært knyttet til teknologisk, økonomisk og politisk utvikling.


Museet har flere tematiske utstillinger og skal formidle informasjon fra alle forsvarsgrener slik at man på historisk grunnlag skal kunne ta standpunkt i forsvarshistoriske spørsmål, og til Forsvarets rolle i dagens situasjon.

Forsvarsmuseet har et bredt tilbud av aktiviteter i og rundt utstillingene, og vi tilbyr i løpet av året noe for både for store og små: vår- og høstprogram med foredrag og omvisninger, sommerløype i utstillingen, juleverksted, vinterferiedag og kulturnatt for å nevne noe.


åpningstider​​​​​​​​​​

Forsvarsmuseet er stengt ut 2020 på grunn av covid-19.
De ansatte vil bruke tiden fremover på å utvikle det framtidige tilbudet til publikum, spesielt innenfor digitalisering og digital formidling. Slik forblir museet en bærekraftig og viktig formidler av norsk krigs- og militærhistorie også i fremtiden.

Mer informasjon om Forsvarsmuseet finner du på

Forsvaretsmuseer.no
Publisert 10. januar 2014 13:31.. Sist oppdatert 2. juli 2020 14:03.