FMKN 2017 Karusell Listen UpFMKN 2017 Karusell Listen Uphttp://forsvaret.no/media/PubImages/FMKN 2017 Karusell Listen Up.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8842

Kalenderhendelse
Starttidspunkt13. mars 2017 19:00
StedLakselv (Finnmark)
Type hendelseKonsert

Listen up! (Lakselv)

Forsvarerts musikkorps Nord-Norge gir GRATIS konsert under øvelse JOINT VIKING 2017.

Konsertinfo:
Fredag 10. mars kl. 19:00 - Alta Kultursal
Mandag 13. mars kl. 19:00 - Lakselv Kino
Gratis konsert!
Billetter hentes på konsertstedet

En gave til sivilbefolkningen

Forsvarets øvelse Joint Viking 2017 går av stabelen i område Alta - Lakselv medio mars 2017. I forbindelse med øvelsen holdes det to gratiskonserter som er en gave til sivilbefolkningen i Finnmark som takk for at det benyttes sivilt område under øvelsen.

På scenen stiller Forsvarets musikkorps Nord-Norge, som er det nordligste av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps. I tillegg har de med seg gjestevokalist Lena Jinnegren.

En herlig blanding av jazz, pop, filmmusikk og tango

Utdrag fra programmet:

Mission: Impossible
A Case of you (Joni Mitchell)
Listen up! (Quincy Jones)
Under Siege 2, Main Title
- og mye, mye mer!

Forsvarets musikkorps Nord-Norge

Forsvarets musikkorps Nord-Norge er lokalisert i Harstad, 30 mil nord for Polarsirkelen. Det er det eldste profesjonelle blåseorkester i denne landsdelen med historie tilbake til 1911. Blåseorkesteret består av 29 profesjonelle musikere og gir konserter i flere sjangere: Fra tidlig klassisk, til nyere musikk, pop, jazz og rock. Orkesteret er kjent for sine strålende fremføringer på festivaler, konserthus og andre arenaer. Korpset er en kulturbærer for både Forsvaret og for det sivile samfunnet. Vi finner dem både i Norge så vel som på internasjonale arenaer. Både for Forsvaret og det sivile publikum er det essensielt at Forsvarets musikkorps Nord-Norge løser oppdrag for alle typer arrangementer og formål i den nordlige landsdelen.

Gjestevokalist: Lena Jinnegren

Lena Jinnegren Sangeren Lena Jinnegren er oppvokst i Sverige, men har bodd i Målselv i en rekke år. Første gang hun hørte tango, var hos sine besteforeldre i Tornedalen i Finland, og det var dette øyeblikket som fikk henne til å gå musikkens vei.

Lena har arbeidet som musiker i over 20 år. Hun slapp sitt første soloalbum, "These are the Words" i 1997, og hun har medvirket på en rekke andre innspillinger. I løpet av sin karriere har hun blant annet vært leadvokalist på flere av ERA sine album, og samarbeidet med kjente musikere som Goran Bregovic og Ulf Lundell.

Dirigent: Oberstløytnant Lars Erik Gudim

Oblt. Lars Erik Gudim Oberstløytnant Lars Erik Gudim er ansatt i Forsvarets musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han først
studerte trombone, og siden gikk over til komposisjon.

Gudim er kjent for sine lekende arrangement og komposisjoner, og har skrevet for blant andre Kringkastningsorkesteret, Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Operaen i Kristiansund og samtlige korps i Forsvaret.

Publisert 19. januar 2017 13:19.. Sist oppdatert 16. februar 2017 10:44.